Man (30) veroordeeld voor doodschieten vriend Loeffstraat Schiedam

Date:

Share post:

- Advertisement -

De 30-jarige James T. is door de rechter in Rotterdam veroordeeld voor het doodschieten van zijn vriend in de Loeffstraat in Schiedam. De rechter heeft twaalf jaar cel opgelegd aan de schutter, en 2,5 jaar cel aan de medeverdachte.

De verdachte had al bekend dat hij had geschoten, maar verklaarde dat het wapen per ongeluk was afgegaan toen hij ermee zat te spelen. Het incident gebeurde in juli vorig jaar op een parkeerplaats achter een supermarkt. T. zat op dat moment op de achterbank terwijl het slachtoffer op de bestuurdersstoel zat.

Lees ook: Man ernstig gewond na schietpartij Loeffstraat Schiedam (video)

Het schot viel na een ruzie over het wapen. James T. eiste het wapen terug en zijn handlanger had daarbij dreigende taal geuit. Er viel een schot en raakte het slachtoffer die kort erna overleed. De rechter legde 30 maanden cel op in plaats van de dertien die het OM had geëist. Zijn handlanger kreeg een mildere straf opgelegd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd