Man in ziekenhuis overleden na aanhouding in Rhoon

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rhoon – De man die eerder deze maand onwel was geworden na zijn aanhouding in Rhoon, is vrijdag 16 september komen te overlijden. Dit heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 september kwamen agenten af op een melding van een agressieve man in Rhoon. De 42-jarige man uit die plaats zou volgens de politie ook agressief zijn geweest naar de agenten.

Taser
Eerst hebben agenten de taser ingezet en toen dit niet bleek te werken, werd ook een politiehond in het been van de man gezet. Pas toen kon de verdachte worden overmeesterd.

Eenmaal overgebracht naar het bureau stond een ambulance klaar om hem te verzorgen, maar ook daar zou de man volgens de verklaring van de politie agressief zijn gebleven.

Aangekomen in het ziekenhuis is de man onwel geworden en was hij in zorgelijke toestand. Hij is afgelopen vrijdag komen te overlijden.

Onderzoek
Al na de onwelwording maakte de politie bekend een onderzoek te zijn gestart naar wat er zich heeft afgespeeld bij de aanhouding en wat er zich voor en na afloop hiervan heeft afgespeeld. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie.

- Advertisement -

Gerelateerd