112-fotograaf Joëy Heijstek (24) overleden na loodzware strijd tegen kanker

Date:

Share post:

De 24-jarige Joëy Heijstek is afgelopen donderdag na een loodzware strijd tegen een zeldzame vorm van kanker overleden.

Joëy werd begin vorig jaar ziek. Toen hij steeds meer last kreeg van pijn in zijn been ging hij naar de dokter. Wat volgde was een vreselijk bericht toen bleek dat hij een zeldzame vorm van kanker bleek te hebben. Slechts 10 mensen per jaar krijgen deze vorm van kanker.

- Advertisement -

Joëy onderging loodzware behandelingen, waaronder chemotherapie en verloor zelfs zijn been. Nadat hij een aantal keren opnieuw moest worden geopereerd leek het even iets beter met hem te gaan. Hij bleef doorvechten in de hoop weer beter te worden. Tot op de laatste dag bleef hij positief. Maar al snel volgde er toch problemen met zijn longen.

Afgelopen weekend ging het echter helemaal mis. Hij werd erg ziek en werd naar het ziekenhuis gebracht. Afgelopen donderdag overleed hij, tot groot verdriet van de nabestaanden in het bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis.

Lees ook: 112 persfotograaf Joey Heijstek heeft zeldzame vorm van kanker, vrienden starten crowdfunding

Fotograaf

Nieuws op Beeld begon in 2012 als een vriendengroep, een hobbywebsite dat 112-nieuws verspreidde. Joëy was vanaf het begin betrokken bij de website en schreef wel 1000 berichten voor de website en maakte honderden foto’s van diverse calamiteiten. Hij heeft een grote rol gespeeld tijdens de oprichting van deze site. Het was niet alleen een collega, maar vooral voor veel jaren een ontzettend goede vriend, zegt eigenaar Jeffrey Jacobs.

Na een periode zonder fotografie en 112 nieuws pakte hij zijn hobby weer op en fotografeerde hij de afgelopen jaren voor de collega’s van MediaTV, de bedoeling was dat hij dat bedrijf uiteindelijk zou overnemen zegt de eigenaar tegen Rijnmond.

Leegte

Joëy was een jongen met een groot hart, hij maakte met iedereen een praatje en had veel mensen om zich heen die hem graag wilden zien. Dat bleek ook wel toen vriendinnen van hem een crowdfundingactie hebben opgezet om hem financieel een steuntje in de rug te geven. Ruim 13.500 euro werd er opgehaald, dat was hard nodig omdat hij niet verzekerd was voor zijn arbeidsongeschiktheid.

Joëy was er altijd, een klein of groot incident of een verkeerscontrole, zodra hij wist dat er wat speelde was hij er, en maakte iedereen een babbeltje met hem. Het is vreselijk dat zo’n jonge kerel het leven zo vroegtijdig moest verlaten.

De redactie wenst zijn vriendin, ouders, familie en nabestaanden ontzettend veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

- Advertisement -

Gerelateerd