Turkije roept Nederlandse ambassadeur op het matje na verscheuring Koran

Date:

Deel bericht:

Den Haag, buitenland – Turkije roept de Nederlandse ambassadeur in Ankara op het matje, nadat Pegida-voorman Edwin Wagensveld een Koran verscheurde tegenover de Tweede Kamer. Dit melden verschillende Turkse media.

Wagensveld kondigde op social media aan wederom een demonstratie te hebben aangevraagd, waarbij hij een Koran wilde verscheuren. Bij eerdere pogingen daartoe in Rotterdam en Den Haag werd hij vrijwel direct aangehouden.

- Advertisement -

Afgelopen zondag kwam de Pegida-voorman naar Den Haag. Ditmaal werd hij niet aangehouden. Een agent verklaarde later dat er geen risico was op ongeregeldheden, doordat er geen tegendemonstranten aanwezig waren. Dit was bij de eerdere pogingen wel het geval. Zolang Wagensveld zich aan de standaard regels voor demonstraties in de stad hield, mocht hij zijn actie uitvoeren.

Edwin Wagensveld ging op een Koran staan en verscheurde daarna een tweede boek, terwijl hij een betoog hield over de Islam. Daarna ruimde hij alle stukken op en heeft deze later op de dag op een andere locatie verbrand.

Ambassadeur
Dinsdag 24 januari melden verschillende Turkse media dat Turkije de Nederlandse ambassadeur in dat land heeft ontboden. Hij moet op het matje komen vanwege de Koran-verscheuring.

Zweden
In Zweden vond recentelijk een Koran-verbranding plaats. Deze werd ook toegestaan, vanwege de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid tot demonstreren. De actie heeft gezorgd voor een diplomatieke rel tussen landen. Turkije geeft nu geen toestemming meer voor de toetreding tot de NAVO door het Scandinavische land.


Lees ook:

Pegida-voorman verscheurt Koran in Den Haag

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...