Turkije roept Nederlandse ambassadeur op het matje na verscheuring Koran

Date:

Deel bericht:

Den Haag, buitenland – Turkije roept de Nederlandse ambassadeur in Ankara op het matje, nadat Pegida-voorman Edwin Wagensveld een Koran verscheurde tegenover de Tweede Kamer. Dit melden verschillende Turkse media.

Wagensveld kondigde op social media aan wederom een demonstratie te hebben aangevraagd, waarbij hij een Koran wilde verscheuren. Bij eerdere pogingen daartoe in Rotterdam en Den Haag werd hij vrijwel direct aangehouden.

- Advertisement -

Afgelopen zondag kwam de Pegida-voorman naar Den Haag. Ditmaal werd hij niet aangehouden. Een agent verklaarde later dat er geen risico was op ongeregeldheden, doordat er geen tegendemonstranten aanwezig waren. Dit was bij de eerdere pogingen wel het geval. Zolang Wagensveld zich aan de standaard regels voor demonstraties in de stad hield, mocht hij zijn actie uitvoeren.

Edwin Wagensveld ging op een Koran staan en verscheurde daarna een tweede boek, terwijl hij een betoog hield over de Islam. Daarna ruimde hij alle stukken op en heeft deze later op de dag op een andere locatie verbrand.

Ambassadeur
Dinsdag 24 januari melden verschillende Turkse media dat Turkije de Nederlandse ambassadeur in dat land heeft ontboden. Hij moet op het matje komen vanwege de Koran-verscheuring.

Zweden
In Zweden vond recentelijk een Koran-verbranding plaats. Deze werd ook toegestaan, vanwege de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid tot demonstreren. De actie heeft gezorgd voor een diplomatieke rel tussen landen. Turkije geeft nu geen toestemming meer voor de toetreding tot de NAVO door het Scandinavische land.


Lees ook:

Pegida-voorman verscheurt Koran in Den Haag

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politieachtervolging vanuit Den Haag eindigt in Capelle-Schollevaar

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Een politieachtervolging die begon in Den Haag eindigde vannacht op de Burgemeester Schalijlaan...

Politie raakt slaags met demonstranten, ministerie van OCW beklad

Den Haag - Donderdag 6 juni zijn er meermaals confrontaties ontstaan tussen agenten en pro-Palestijnse betogers in Den...

Vier nieuwe verdachten aangehouden voor Eritrese rellen in Den Haag

Den Haag - De Politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden op de...

Medewerker Koninklijke Marechaussee omgekomen op Curaçao

Curaçao - Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee is omgekomen tijdens een woningoverval op Curaçao. Dit heeft de...