OM eist acht jaar celstraf en tbs voor doodsteken partner in Noordwijk

Date:

Deel bericht:

Noordwijk – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft acht jaar celstraf en een Serge H. (27) heeft een ongemaximeerde tbs-maatregel geëist tegen Serge H. (27) voor de moord op de 35-jarige Hanna. Zij werd eind 2020 in Noordwijk om het leven gebracht.

Op 20 december 2020 stroomt het Lindenplein in Noordwijk vol met agenten en wordt de omgeving afgezet. In de woning wordt in een badkuip het levenloze lichaam gevonden van de 35-jarige Hanna. Met dertien steekwonden in haar hals en lichaam is ze om het leven gebracht.

- Advertisement -

Al snel krijgt de recherche de destijds 25-jarige partner in beeld als verdachte. De politie deelt vrij snel de naam en foto van de man in de hoop hem te vinden. Hij wordt enkele dagen later in Frankrijk uitgehouden. Begin 2021 wordt hij uitgeleverd aan Nederland.

Motief
Het duurt tot januari 2022 tot de man een verklaring aflegt over waarom hij zijn partner om het leven zou hebben gebracht. Een maand voor de moord zou hun dochtertje zijn geboren, maar werd al vrij snel uit huis geplaatst, omdat het paar niet voor haar kon zorgen.

Op de bewuste avond ontstond er een ruzie. Serge vermoedde dat Hanna op zoek was naar een nieuwe man. Ook zou ze dreigen dat Serge hun dochter nooit meer te zien zou krijgen. “Toen ze dat bleef roepen, heeft verdachte naar eigen zeggen een mes gepakt en uitgehaald”, laat het OM weten.

De vrouw werd eerst gestoken op het bed. Daarna zou hij haar naar de badkuip hebben verplaatst, een groter mes hebben gepakt uit de keuken en haar nog een aantal keren hebben gestoken in het bad. Daar werd ze de volgende dag gevonden. Sporen in de woning bevestigen het verhaal van verdachte, aldus het OM.

Schizofrenie
De man zou al enkele jaren in een chronische psychotische toestand hebben verkeerd, volgens de deskundigen was er sprake van schizofrenie. Serge is volgens de deskundigen ’tenminste’ verminderd toerekeningsvatbaar.

Strafeis
De officier van justitie is het “niet zo dat hij in het geheel geen controle meer had over wat hij deed.” Het OM is van oordeel dat er wel een straf moet worden opgelegd.

De officier van justitie heeft de rechtbank gevraagd om aan verdachte een ongemaximeerde tbs-maatregel op te leggen en daarnaast een gevangenisstraf voor de duur van 8 jaar jaar.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man (43) komt om het leven bij éénzijdig ongeval in Noordwijk

Noordwijk - Een 42-jarige man uit Noordwijk is donderdagmiddag rond 06.00 uur om het leven gekomen bij een...

Fietser (38) overleden na aanrijding met auto Leidsevaart Noordwijk

Noordwijk - Bij een aanrijding tussen een auto en een fietser is zondagavond rond kwart voor zes een...

Dode na steekpartij in woning Abraham van Royenstraat Noordwijk

Noordwijk - De politie heeft na een melding van een steekpartij een dode aangetroffen in een woning aan...

Frankrijk levert verdachte van moord Noordwijk uit aan Nederland

Noordwijk - De Franse politie heeft de moordverdachten Serge H. afgelopen vrijdag uitgeleverd aan de politie in Nederland....