Klimaatactivisten aangehouden na spuiten protestleuzen op A12 in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Dinsdagmiddag 14 februari heet de politie meerdere activisten van Extinction Rebellion aangehouden op de A12. De activisten waren bezig met het spuiten van protestteksten op de wanden van de Utrechtsebaan.

’s Middags trokken enkele activisten de A12 bij Den Haag op en liepen vanachter de balustrade naar de tunnelbak tussen de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

- Advertisement -

Op de wanden begonnen ze met krijtspray leuzen te spuiten als ‘Stop Fossiele Subsidies’. Ze roepen de regering hiermee op om te stoppen met het financieren van de fossiele industrie.

De politie was er snel bij, maar konden niet voorkomen dat de teksten op de wanden werden gespoten. Een vijftal activisten is door de politie aangehouden. Gedurende de actie was er in beide rijrichtingen een rijbaan afgesloten.

Wanden net schoon
De wanden waren afgelopen dagen net schoongemaakt, nadat dezelfde actiegroep in december ook al de muren had beklad.

- Advertisement -

Gerelateerd