Brute kraak met gigantische buit op juwelier in winkelcentrum de Terp Capelle aan den IJssel,

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Twee mannen hebben afgelopen nacht een grote inbraak gepleegd bij een juwelier in het Winkelcentrum de Terp in Capelle aan den IJssel. De mannen braken rond 04.00 uur afgelopen nacht in door een rolluik met een domme kracht te forceren en vervolgens een vitrine ruit te vernielen.

Één van de mannen kroop door het gat en sloeg in de winkel nog diverse etalages in. Uit camerabeelden blijkt dat het wel duidelijk was dat ze precies wisten waar ze voor kwamen. De vitrines met de meeste waarde werden vernield en de sieraden meegenomen. De schade loopt vermoedelijk op tot wel 100.000 euro.

- Advertisement -

Eigenaresse Abeer werd afgelopen nacht door het beveiligingsbedrijf gebeld, zoals dat wel vaker gebeurd. Normaliter gaat het om een vals alarm, maar nu was duidelijk op beeld te zien dat ze aan het inbraken waren en was de politie ondertussen al gebeld. Ter plaatse gekomen agenten troffen de verdachten helaas niet meer aan.

De mannen hebben zich vermoedelijk opgehouden in het winkelcentrum of hebben het rolluik bij de roltrap geforceerd. Met een domme kracht werd het rolluik geopend en hebben ze de ruiten vernield. Door een winkelkarretje onder het rolluik bij de roltrap te plaatsen konden ze na hun kraak ontsnappen, het is niet bekend welke richting en hoe zij zijn gevlucht.

Overval met kalasjnikov

Op 27 januari 2016 werd de eigenaresse overvallen. Een man met een automatisch vuurwapen, dat leek op een kalasjnikov, kwam toen tegen sluitingstijd de winkel binnen. Ze werd toen mishandeld door een klap tegen het hoofd en werd pas wakker toen de ambulance ter plaatse was. De overvallers gingen er ook toen met dure sieraden vandoor. De overvaller

Abeer was zichtbaar emotioneel, het doet je wel wat als je ziet dat waar je voor hebt gewerkt binnen luttele minuten voor je wordt afgenomen. Ze vertelt dat het voor haar man wel klaar is. Zelf zet ze ondanks deze gebeurtenis alsnog de schouders eronder en gaat zo snel mogelijk weer open. De winkel is haar hart en ziel, en ook haar kindje, maar ze staat er wel alleen voor. Af en toe komen haar man en kinderen in de winkel helpen. Het zal wel emotioneel heel erg zwaar worden, maar ook financieel. De vorige keer heeft de verzekering de schade vergoed, of dat nu ook gebeurd is niet bekend.

Voor de overval is destijds een 43-jarige man uit Servië opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Echter kon hij slechts 3000 euro aan schade vergoeding betalen.

Zie ook: Politie zoekt getuigen gewelddadige overval juwelier Chalcedoon WC De Terp Capelle aan den IJssel

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...

Grootschalige Hulpdiensten Oefening in Middelharnis: Voorbereid op het Ergste!

Middelharnis - In een leegstaand schoolgebouw aan de Schoolstraat in Middelharnis hebben de afgelopen dagen hulpdiensten een grootschalige...