Dode treinongeluk is spoorwerker, treinverkeer dagen lang gestremd

Date:

Deel bericht:

Voorschoten – Het dodelijke slachtoffer van het treinongeluk op het traject tussen Den Haag en Leiden is een spoorwerker van het aannemingsbedrijf BAM. Vanwege de ontstane schade gaat het nog dagen duren voordat het spoorverkeer kan worden hervat.

Lees ook: Dode en tientallen (zwaar)gewonden bij treinongeluk in Voorschoten

- Advertisement -

Afgelopen nacht botste een passagierstrein en goederentrein op een kraanwagen van het aannemingsbedrijf. Het bedrijf was bezig met werkzaamheden en twee van de vier sporen waren afgesloten. Hoe het kan dat de treinen alsnog tegen de bouwkraan zijn gebotst wordt onderzocht.

Fotografie: Koen Jongen / KJFotografie
Fotografie: Koen Jongen / KJFotografie
Gewonden

Bij het treinongeluk vielen 30 gewonden, 19 van hen onder wie de machinist van de passagierstrein moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Slechts vijf van deze gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

De machinist van de passagierstrein is ernstig gewond geraakt. Hij heeft onder meer meerdere botbreuken opgelopen. De machinist van de goederentrein raakte niet gewond bij de aanrijding, en is inmiddels thuis met nazorg vanuit de werkgever.

Schade

Door het ongeluk is er heel veel schade ontstaan. De treinstellen zijn allen ontspoord en liggen deels in het weiland van een boer. Ook de hoogspanningskabels zijn kapot getrokken en masten zijn beschadigd. Prorail verwacht dat het opruimen van de treinstellen en het herstellen van de schade dagenlang gaat duren. Een einddatum is vooralsnog niet bekend.

Onderzoek

Onder leiding van het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar de aanrijding. Daarbij wordt ook gekeken of er sprake is van strafbare feiten. De oorzaak van het ongeluk zelf is nog onduidelijk. Vaststaat is dat de kleine bouwkraan betrokken is geweest bij de aanrijding, twee treinen botsten hierboven op. De sporen waar de bouwkraan hoorde te werken waren afgesloten. Of de treinen hier alsnog op gereden hebben is nog niet bekend.

Prorail, de politie krijgen ondersteuning van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bij het in kaart brengen van het ongeval.

Foto’s onderstaand: Remco Gerritsen

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...