Prorail gestart met bergen van ontspoorde trein bij Voorschoten

Date:

Deel bericht:

Voorschoten – ProRail is gestart met het bergen van de ontspoorde treindelen bij station Voorschoten. Dagenlang zijn er voorbereidingen getroffen om de ontspoorde treindelen weg van het spoor en uit het weiland te krijgen.

De boer welke eigenaar is van het land naast het spoor heeft zijn land ter beschikking gesteld aan ProRail. Een speciale brug en veel rijplaten zijn op het land geplaatst om de treindelen weg te krijgen van het spoor en uit weiland.

- Advertisement -
Vervoer over spoor en weg

Twee grote hijskranen zijn inmiddels opgesteld, en een treinstel is inmiddels vastgemaakt aan kettingen. Twee treindelen zullen over het spoor worden afgevoerd, de twee zwaarbeschadigde treindelen zullen met diepladers worden afgevoerd. Het is de bedoeling dat deze op vrachtwagens worden geladen en vervolgens over de weg worden afgevoerd.

Omgeving afgezet

ProRail heeft samen met de gemeente de omgeving van de ontspoorde trein groots afgezet. Het gedeelte van de boer is privéterrein en niet toegankelijk voor toeschouwers.  ProRail en de gemeente roepen inwoners niet op om te komen kijken naar het bergen van de treinstellen. De media is op de hoogte gebracht om verslag te kunnen doen.

Schadeherstel duurt nog dagen

ProRail verwacht nog zeker een week nodig te hebben voordat er weer treinen over het traject kunnen rijden. Voorlopig staat 18 april bekend als datum waarop het treinverkeer weer kan worden hervat. Door het ongeluk is bekabeling zowel boven als ondergronds kapot gegaan. Ook liggen de spoorstaven niet meer op zijn plek en moet dit over een grote afstand worden hersteld.

Treinongeluk

Op 4 april ontspoorde de trein rond 03.35 uur nadat deze op brokstukken van een kraanwagen was gebotst. Even daarvoor was de kraanwagen naar wat blijkt uit eerste onderzoek te vroeg het spoor opgekomen, een goederentrein botste tegen de kraan waardoor er brokstukken van de kraan op het spoor van de passagierstrein terecht kwamen.

De trein ontspoorde en kwam deels in het weiland en op zijn kant terecht. Er raakten 30 inzittenden van de trein gewond, waarvan er 19 naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. De bestuurder van de kraanwagen overleefde het ongeluk niet.

Lees ook: Dode en tientallen (zwaar)gewonden bij treinongeluk in Voorschoten

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Agenten vinden explosief tijdens doorzoeking woning Rembrandtstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Rembrandststraat in Rotterdam is woensdagmiddag een explosief aangetroffen. De politie besloot...

Twee gewonden na zeer ernstig ongeluk tussen bestelbus en vrachtwagen Markweg Rotterdam

Rotterdam (Europoort) - Bij een zeer ernstig ongeluk op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een persoon zeer...

Ambulance met spoed botst achterop auto Capelseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een ambulance welke op spoed met weg was naar een incident is zondagmiddag...

Auto met kind van 1,5 jaar oud rolt van de kade af het water in Haven Maassluis.

Maassluis - Op de Haven in Maassluis is zondagmiddag rond 12:30 uur een auto vanaf een parkeerplek op...