Slachtoffer dodelijke schietpartij Den Haag was eerder beschoten op Dieze in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in de Wenckebachstraat in Den Haag is hetzelfde slachtoffer dat eerder op 16 juli 2022 aan de Dieze in Rotterdam werd beschoten. Dat melden bronnen aan onze redactie.

Het slachtoffer genaamd Murat werd vrijdagavond op de Wenckebachstraat in Den Haag vermoedelijk klemgereden en vervolgens geliquideerd. Dat werd gedaan door een motorrijder met een witte kentekenplaat, meldden getuigen aan Omroep West. Hulpverleners konden niets meer voor Murat betekenen, hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie zette de straat af en startte een onderzoek.

- Advertisement -
Drugsgerelateerd

Omroep West schrijft na gesprekken met de broer van het slachtoffer, dat het incident drugsgerelateerd is. Murat had foute vrienden, en vermoedelijk is de opdracht vanuit Turkije gegeven. De vader van het slachtoffer meldt dat er sinds januari aangifte van bedreiging is gedaan. Murat zou bestolen zijn door een goede vriend, hij wilde het geld daarvan terug hebben. Vermoedelijk heeft die vriend opdracht tot liquidatie gegeven.

Slachtoffer eerder beschoten

Op 16 juli 2022 schrokken buurtbewoners aan de Dieze in Rotterdam-Zevenkamp zich rot, toen er veel kogels werden afgevuurd op het slachtoffer. Hij raakte slechts gewond aan zijn voet, en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Een vluchtauto werd later brandend teruggevonden in het Schollebos in Capelle aan den IJssel.

Lees ook: Man lichtgewond aan voet na schietpartij Dieze Rotterdam (video)

Het slachtoffer woonde op Dieze in Rotterdam. Een buurtbewoner vertelt aan onze redactie dat de buurt al langer bang was voor een nieuwe schietpartij. Het slachtoffer speelde regelmatig met zijn dochtertje op het grote speelveld. Ook kwam hij over de vloer bij buren op de Dieze. Van één van deze buren is een paar weken geleden een Mercedes in beslag genomen. Een zoon van één van de buren is door de politie gearresteerd en zit waarschijnlijk nog vast.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rotterdam geteisterd door nachtelijke explosies, schade op vijf adressen

Rotterdam - Afgelopen nacht zijn bewoners op Zuid en op Noord vijf keer opgeschrikt door explosies. Op de...

Zwaargewonde na schietpartij Lepelaarsingel Rotterdam

Rotterdam - Maandagavond 25 september rond 20.53 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is één persoon ernstig...

Hoofdrijbaan A16 tussen Terbregseplein en Van Brienenoordbrug dicht door ongeluk met motor

Rotterdam - De hoofdrijbaan van de A16 tussen het Terbregseplein en knooppunt Ridderster is afgesloten voor al het...

Motorrijder gewond na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis- Op hoofdrijbaan van de snelweg A15 ter hoogte van Pernis heeft maandag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een...