Drie mannen opgepakt voor explosies Allard Piersonstraat en Woelwijkstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Naar aanleiding van onderzoek naar explosies in de Allard Piersonstraat en Woelwijkstraat zijn drie mannen aangehouden. Twee mannen werden al eerder aangehouden, de laatste is afgelopen week aangehouden.

In de nacht van 3 op 4 april omstreeks half drie werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal op de Allard Piersonstraat. Toen agenten op de desbetreffende locatie arriveerden, zagen zij dat het raam op de eerste verdieping volledig gesneuveld was. Dit bleek het gevolg van een explosie. De man die in de woning was, is daarbij gelukkig niet gewond bij geraakt. In de nacht van 2 op 3 april was er in diezelfde portiek ook al een explosie geweest.

- Advertisement -

Lees ook: Schade aan portiek door zwaar vuurwerk Allard Piersonstraat Rotterdam Opnieuw explosie bij woning Allard Piersonstraat Rotterdam

Woelwijkstraat

In diezelfde nacht van 3 op 4 april rond 4.00 uur, werd het alarmnummer van de politie gebeld vanwege een harde knal in de Zwart Janstraat. Agenten hebben direct in de Zwart Janstraat onderzoek gedaan, maar konden daar niets vreemds vinden. Later die ochtend verliet een vrouw haar woning in de Woelwijkstraat, een straat in de omgeving van de Zwart Janstraat. Zij zag in haar portiek dat de portiekdeur vernield was, dat er meerdere ramen gesprongen waren en de gipsplaten van het plafond op de grond lagen.

Lees ook: Portiek beschadigd na vermoedelijke explosie Woelwijkstraat Rotterdam

Aanhouding

Na wekenlang intensief onderzoek door rechercheurs, kon de politie op maandag 8 mei twee mannen aanhouden. Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Op 4 juli kon een derde verdachte, een 18-jarige man uit Rotterdam worden opgepakt. Het drietal wordt verdacht betrokken te zijn bij de explosies van de Allard Piersonstraat en de Woelwijkstraat.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Kind zwaargewond na val van balkon van der Helmstraat Rotterdam

Rotterdam - Een kind is vrijdagavond zwaargewond geraakt nadat deze van een balkon op de derde verdieping aan...

Drie verdachten aangehouden na cocaïnevangst in Rotterdamse haven

Rotterdam - De politie heeft drie Rotterdammers aangehouden na een cocaïnevangst in de Rotterdamse haven. De vondst werd...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval op woning ‘s-Gravenweg Rotterdam

Rotterdam - Op de 's-Gravenweg in Rotterdam heeft er omstreeks 10:32 een woningoverval plaatsgevonden. Hier zouden minstens twee...

Explosie vernielt ruit van woning Josephstraat Rotterdam

Rotterdam - Bewoners van de Josephstraat in Rotterdam zijn afgelopen nacht opgeschrikt door een harde knal. Rond 04.30...