Politie treft duizenden namaakartikelen in bedrijfspand Dwerggras Rotterdam-Ommoord

Date:

Deel bericht:

Rotterdam-Ommoord – Op zaterdagavond rond 20.00 uur heeft de politie een grootschalige inval gedaan in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Dwerggras in Rotterdam-Ommoord. De actie resulteerde in de ontdekking van een illegale kledinghandel die op grote schaal namaakartikelen verhandelde.

In het pand werden twee units aangetroffen waar duizenden namaakartikelen waren opgeslagen. Het assortiment omvatte shirtjes, schoenen en zonnebrillen van bekende merken zoals Gucci, Nike, Prada en Balenciaga. De inkoopwaarde van deze illegale handelswaar wordt geschat op enkele tonnen. De politie heeft alle aangetroffen goederen in beslag genomen.

- Advertisement -

Naast het in beslag nemen van de goederen, zal de recherche een uitgebreid onderzoek uitvoeren naar onder andere de eigenaren van het ingeschreven bedrijf en de betrokken personen bij de illegale kledinghandel. Er zijn geen arrestaties verricht tijdens de inval.

Opmerkelijk genoeg is dit niet de eerste keer dat de politie een illegale kledinghandel ontdekt in het gebied van Rotterdam Oost. Eerder werd een soortgelijke operatie uitgevoerd op de Warenarburg in Capelle aan den IJssel, waar ook een bedrijfspand werd gebruikt voor de verkoop van nagemaakte kleding.

Lees ook: Politie treft duizenden namaakartikelen in bedrijfspand Dwerggras Rotterdam-Ommoord

Handel in namaakartikelen niet alleen illegaal is, maar ook schadelijk voor de merkeigenaren en de economie. Het verkopen en verspreiden van dergelijke nagemaakte producten ondermijnt niet alleen de kwaliteit en reputatie van gerenommeerde merken, maar kan ook leiden tot financiële verliezen en banenverlies.

Omwonenden spelen vaak een belangrijke rol in het opsporen van dergelijke activiteiten. Verdachte activiteiten zoals mensen die in en uitlopen met tasjes, of in de nachtelijke uren bevoorrading kan een teken zijn van verdachte activiteiten. Vertrouw je dit niet maak dan een melding bij de politie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw brandje in leegstaande boerderij Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - De brandweer is vanmorgen rond half negen opnieuw uitgerukt voor een brand in de leegstaande boerderij...

Verdachte agent van stalking ontslagen door werkgever

Rotterdam - Een medewerker van de eenheid Rotterdam die in april is aangehouden op verdenking van stalking, wordt...

Handgranaat in speeltuin was echt, nu bekladding op de deur Groepstraat Rotterdam

Op de deur van een portiek aan de Groepstraat in Rotterdam is een tekst gespoten om geld te...

Zwaargewonde na schietpartij Lepelaarsingel Rotterdam

Rotterdam - Maandagavond 25 september rond 20.53 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is één persoon ernstig...