Politie treft duizenden namaakartikelen in bedrijfspand Dwerggras Rotterdam-Ommoord

Date:

Deel bericht:

Rotterdam-Ommoord – Op zaterdagavond rond 20.00 uur heeft de politie een grootschalige inval gedaan in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Dwerggras in Rotterdam-Ommoord. De actie resulteerde in de ontdekking van een illegale kledinghandel die op grote schaal namaakartikelen verhandelde.

In het pand werden twee units aangetroffen waar duizenden namaakartikelen waren opgeslagen. Het assortiment omvatte shirtjes, schoenen en zonnebrillen van bekende merken zoals Gucci, Nike, Prada en Balenciaga. De inkoopwaarde van deze illegale handelswaar wordt geschat op enkele tonnen. De politie heeft alle aangetroffen goederen in beslag genomen.

- Advertisement -

Naast het in beslag nemen van de goederen, zal de recherche een uitgebreid onderzoek uitvoeren naar onder andere de eigenaren van het ingeschreven bedrijf en de betrokken personen bij de illegale kledinghandel. Er zijn geen arrestaties verricht tijdens de inval.

Opmerkelijk genoeg is dit niet de eerste keer dat de politie een illegale kledinghandel ontdekt in het gebied van Rotterdam Oost. Eerder werd een soortgelijke operatie uitgevoerd op de Warenarburg in Capelle aan den IJssel, waar ook een bedrijfspand werd gebruikt voor de verkoop van nagemaakte kleding.

Lees ook: Politie treft duizenden namaakartikelen in bedrijfspand Dwerggras Rotterdam-Ommoord

Handel in namaakartikelen niet alleen illegaal is, maar ook schadelijk voor de merkeigenaren en de economie. Het verkopen en verspreiden van dergelijke nagemaakte producten ondermijnt niet alleen de kwaliteit en reputatie van gerenommeerde merken, maar kan ook leiden tot financiële verliezen en banenverlies.

Omwonenden spelen vaak een belangrijke rol in het opsporen van dergelijke activiteiten. Verdachte activiteiten zoals mensen die in en uitlopen met tasjes, of in de nachtelijke uren bevoorrading kan een teken zijn van verdachte activiteiten. Vertrouw je dit niet maak dan een melding bij de politie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Kapperszaak compleet verwoest door grote brand Mijnsherenlaan Rotterdam

Rotterdam - Een kapperszaak aan de Mijnsherenlaan is woensdagmiddag 8 mei volledig uitgebrand. De brand ontstond even na...

Hulpdiensten druk met personen met verward gedrag Mijnsherenlaan Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond 7 mei rond 19.26 uur zijn de hulpdiensten groots opgeroepen voor twee verwarde personen. De personen...

Politie rukt groots uit voor schreeuwende gamer in woning Mathenesserlaan Rotterdam

Rotterdam - De politie is maandagavond groots uitgerukt voor geschreeuw in een woning aan de Mathenesserlaan in Rotterdam....

Forse vertraging door ongeluk met auto A16 Rotterdam-Alexander

Rotterdam - Het verkeer op de A16 in de richting van het Terbregseplein moet rekening houden met vertraging...