Voorraadkast aanvullen? Dit zijn onmisbare producten!

Ga je verhuizen en moet je een geheel nieuwe voorraadkast vullen? Of wil je je huidige assortiment aanvullen? Er zijn enkele producten die elke keuken zou moeten hebben. We nemen graag een aantal onmisbare items met je door die je helpen om op elk moment een gezonde, smakelijke maaltijd te creëren.

Gezonde basisproducten

Bij het vullen van een nieuwe voorraadkast zijn gezonde basisproducten belangrijk. Denk aan producten als volkoren pasta, bruine rijst, quinoa, en een assortiment bonen en linzen. Deze items zijn gemakkelijk op te slaan, lang houdbaar en zitten vol met voedingsstoffen. Daarnaast zijn gezonde oliën zoals olijfolie en kokosolie ook handig in elke keuken. Ze zijn ideaal voor het koken en bakken, maar ook voor het bereiden van salade dressings. Blikken tomaten en bouillonblokjes zijn eveneens onmisbaar voor het bereiden van soepen en sauzen.

Noten en zaden zijn niet alleen heerlijk, maar ook rijk aan essentiële vetzuren, vezels en eiwitten. Deze kunnen rechtstreeks uit de hand worden gegeten, of worden toegevoegd aan salades, yoghurt en havermout. Bij noten kopen is het handig om in grote hoeveelheden te kopen, aangezien ze lang houdbaar zijn en vaak voordeliger zijn in bulk.

Kruiden en specerijen

Het verschil tussen een redelijke maaltijd en een goede maaltijd zit vaak in de kruiden en specerijen. Ze voegen diepte en complexiteit toe aan je gerechten, en kunnen zelfs de meest basale ingrediënten transformeren tot iets bijzonders. Start met de basics zoals zout, peper, knoflookpoeder, oregano, en bouw vanaf daar verder. Denk aan gedurfde smaken als koriander, komijn, rozemarijn, kaneel, en misschien zelfs wat exotischere specerijen zoals kardemom of steranijs. Uiteindelijk behoren kruiden en specerijen ook tot onze voeding.

Ingrediënten voor snelle maaltijden

Het leven kan hectisch zijn, vooral als je net bent verhuisd. Het is daarom altijd een goed idee om ingrediënten voor snelle maaltijden op voorraad te hebben. Pasta is altijd een winnaar: gemakkelijk te bereiden en het kan worden gecombineerd met bijna alles. Voorraad van blikjes tonijn of kip kan een snelle en eenvoudige manier zijn om wat proteïne aan je maaltijden toe te voegen. Ook ingeblikte of bevroren groenten en fruit kunnen een uitkomst bieden als je snel een maaltijd op tafel moet zetten.

Gezonde snacks

Natuurlijk mogen we de snacks niet vergeten! Ook als het om tussendoortjes gaat, zijn er gezonde keuzes. Zo zijn gedroogd fruit en volkoren crackers goede opties om bij de hand te hebben. Gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen en dadels zijn zoet, bevredigend en boordevol vezels. Volkoren crackers zijn weer een goede bron van complexe koolhydraten en kunnen heerlijk worden belegd met bijvoorbeeld hummus, avocado of kaas.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg