Mogelijke bezetting A12 Den Haag door klimaatactivisten, gemeente doet oproep vooral met fiets of OV te reizen

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Zaterdag 9 september zal verkeer in Den Haag vermoedelijk weer te maken krijgen met wegafsluitingen na de aangekondigde blokkade van actiegroep Exinction Rebellion. De gemeente blijft benadrukken dat een blokkade illegaal is en dat er zal worden opgetreden.

Op 20 juni kondigde de actiegroep aan de Utrechtsebaan (het begin van de A12 bij Den Haag) permanent te willen bezetten. Ze willen dit starten op zaterdag 9 september, vlak voor Prinsjesdag. Ze hopen hiermee de regering ertoe te bewegen subsidies aan bedrijven in de fossiele industrie te stoppen.

- Advertisement -

Afgaande op de eerdere blokkades van de klimaatactiegroep zullen de actievoerders vermoedelijk weer erin slagen om de weg te bezetten. Verkeer zal rekening moeten houden met wegafsluitingen en extra reistijd. De gemeente roept mensen dan ook op vooral met openbaar vervoer of met de fiets in en naar Den Haag te reizen.

‘Niet toegestaan’
De gemeente Den Haag blijft oproepen niet over te gaan tot de blokkade van de A12. “Het blokkeren van 1 van de drukste verkeersaders leidt tot verkeersproblemen, belemmering van (nood)hulpdiensten en ernstige verstoring van de vitale maatschappelijke belangen. Het zorgt ook voor een inbreuk op de rechten van anderen, omdat zij zich niet meer vrij kunnen verplaatsen. Bovendien ontstaat een gevaarlijke verkeerssituatie voor zowel actievoerders als voor verkeersdeelnemers.” valt te lezen in een persbericht van de gemeente Den Haag. “Actievoerders zijn in plaats daarvan welkom om zich aan te sluiten bij de aangemelde klimaatdemonstratie op de Laan van Reagan en Gorbatsjov, zodat ze op een veilige manier hun boodschap kenbaar kunnen maken.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...