Lange celstraffen voor liquidatie op Clazina Kouwenbergzoom in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Woensdag 20 december zijn twee mannen veroordeeld voor het medeplegen van moord. De rechtbank acht ze schuldig voor het doodschieten van een 58-jarige man op de Clazina Kouwenbergzoom in Rotterdam.

Op de bewuste avond op 5 juni 2020 liet het slachtoffer met zijn vrouw de hond uit. Een auto stopte, een man stapte uit en opende het vuur. Met een automatisch vuurwapen werden van dichtbij 25 schoten gelost op de man. Hij overleefde de aanslag niet.

- Advertisement -

De twee mannen vluchten weg met de auto, die even later brandend in Capelle aan den IJssel wordt teruggevonden.

Zwijgen
De twee verdachten zijn aangehouden en beroepen zich tijdens de zaak op hun zwijgrecht. Er kon niet worden vastgesteld wie heeft gereden en wie de schoten heeft gelost, maar voor de rechtbank maakte dat niet uit. Gezamenlijk hebben de mannen de voorverkenningen gedaan en gezamenlijk de aanslag uitgevoerd.

Uitspraak
De mannen zijn betaald voor het plegen van de moord. Het gerechtshof in Den Haag spreekt daarom van een liquidatie en legt hun daardoor ook een hogere gevangenisstraf op. Beide mannen hebben een celstraf van 21 jaar opgelegd gekregen. Ook moeten de mannen schadevergoedingen betalen aan nabestaanden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Benzine lucht in kelder flatgebouw Meeuwensingel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 7 mei rond 20.56 uur is de brandweer gealarmeerd voor een melding...

Hulpdiensten druk met personen met verward gedrag Mijnsherenlaan Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond 7 mei rond 19.26 uur zijn de hulpdiensten groots opgeroepen voor twee verwarde personen. De personen...

Politie rukt groots uit voor schreeuwende gamer in woning Mathenesserlaan Rotterdam

Rotterdam - De politie is maandagavond groots uitgerukt voor geschreeuw in een woning aan de Mathenesserlaan in Rotterdam....

Forse vertraging door ongeluk met auto A16 Rotterdam-Alexander

Rotterdam - Het verkeer op de A16 in de richting van het Terbregseplein moet rekening houden met vertraging...