Politie grijpt in bij onrust op Zuidplein in Rotterdam na oproep influencers

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een weggeefactie van influencers is vrijdagavond 12 januari uitgelopen op onrust op het Zuidplein. De sfeer werd dusdanig grimmig dat het winkelcentrum werd gesloten en de politie moest optreden.

De oproep werd gedaan door influencers Chachi Versaci en Divaio. Ze wilden gratis spullen zoals playstations weggeven, wat een grote aanloop van jongeren op de been bracht. Bij het winkelcentrum ontstond daardoor grote drukte en werd de sfeer onrustig toen er vuurwerk werd afgestoken.

- Advertisement -

Op last van de politie werd het evenement afgelast. Ook de influencers hebben de aanwezigen opgeroepen om weg te gaan. Op online circulerende beelden is te zien hoe er paniek ontstaat. De ME heeft uiteindelijk moeten optreden om de rust te herstellen. Ook nadat de jongeren weg waren, bleef het winkelcentrum gesloten. Er zijn tijdens het politie-optreden verschillende aanhoudingen geweest.

‘Groep verpest het voor de rest’
Op social media zegt Chachi Versaci in een reactie dat het hem spijt en hoe het verlopen is: “Er is één grote chaos gecreëerd . Er waren een paar kinderen die het nodig vonden om vuurwerk af te steken, waardoor de politie het gecanceld heeft. Deze kinderen hebben het verpest voor alle honderden kinderen die zijn gekomen.”

Divaio spreekt ook van een kleine groep die het voor de rest verpest en bedankt de politie voor het optreden. “We wilden gratis eten weggeven, leuke content maken, 2024 goed beginnen en teruggeven aan de mensen”, legt hij uit in een reactie.  “Ik hoop met het volgende evenement dat het wel goed kan gaan, dat het wel leuk is, dat we leuke content kunnen maken.”

Niet eerste keer
Voor YouTuber Divaio is het niet de eerste keer dat een actie van hem uit de hand is gelopen. Eerder zorgden weggeefacties van hem ook voor paniek in Den Haag en eveneens op de Lijnbaan in Rotterdam.

Lees ook: Oproep Youtuber Divaio zorgt voor onrust in winkel Lijnbaan Rotterdam

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...