Daarom zie je zo veel trampolines in Nederlandse tuinen

Je kunt er, fietsend door woonwijken in Nederland, bijna een spelletje van maken: wie spot de meeste trampolines? Om de drie, vier percelen is de tuin gevuld met zo’n speeltoestel. En ze staan er jarenlang omdat het springen nogal aanstekelijk werkt. Hoe komt dit, wat zijn de educatieve voordelen van zo’n trampoline? En, wil je er zelf ook één aanschaffen, welk merk is dan goed?

BERG Toys trampolines en ander outdoor speelgoed

Op die laatste vraag is het antwoord makkelijk. De meest aangeraden outdoor speelgoedfabrikant van Nederland als het gaat om trampolines en andere speeltoestellen is BERG Toys, dat ook in ander buitenvermaak voor de jeugd voorziet. Met veel liefde voor het buitenleven vervaardigden ze steps, loopfietsen, voetbaldoelen oftewel SportsGoals, en ook klimtoestellen en trampolines in diverse soorten en maten. De ene trampoline graaf je als het ware in in een grasveld, de andere is mobiel en stel je waar dan ook op, en heeft netten aan de zijkant. Handig, als de ondergrond niet meegeeft. BERG Toys speeltoestellen zijn oer stevig en duurzaam, en voldoen ruimschoots aan de bepaalde normen qua veiligheid.

Leren samenwerken en andere vaardigheden

Eigenlijk is om de beurt plaatsnemen op de trampoline een mini-equivalent van de kunst van het plannen of inroosteren. Kinderen leren spelenderwijs samenwerken en delen met een trampoline. Verder worden uithoudingsvermogen, valreflex, ooghandcoördinatie en andere belangrijke aspecten getraind.

Trekpleister in de buurt i.c.m. thuiswerken

De trampoline vormt een trekpleister in de wijk, als nog niet veel andere gezinnen er één hebben staan. Dat is reuze praktisch omdat we tegenwoordig veel thuiswerken, maar toch nog veel andere activiteiten en verplichtingen op locatie hebben. De ouder die thuiswerkt, kan een oogje in het zeil houden terwijl een groepje kinderen zich vermaakt in de tuin. Andere ouders kunnen dan even boodschappen doen of een afspraak afwerken. Dit versterkt het saamhorigheidsgevoel in een wijk. Een verplaatsbare trampoline is in dit geval aantrekkelijker, dat wel. Maar voor hetzelfde geld kiezen alle ouders voor een trampoline in de tuin en is er op diverse plekken gratis kinderopvang.

Weg van het scherm

Misschien wel de eerste reden dat ouders in deze eeuw voor extra kindervertier in de tuin zorgen: ze zitten nog te vaak op een scherm te turen. Het is een raadsel waarom die dansfilmpjes het zo goed doen. Idealiter kijken ze naar buiten, waar meer kinderen spelen: met buitenspeeltoestellen wordt dat veel aantrekkelijker. Daarom is outdoor speelgoed een wijze investering in een leuke en vooral afwisselende jeugd voor je kinderen. Of ze nu op een skelter de buurt onveilig maken, urenlang in rekken klimmen of eindeloos op en neer stuiteren. Laat ze het buitenleven omarmen!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg