Wil jij graag voor jezelf gaan werken? Volg deze tips!

Ben jij van plan om niet langer voor een baas te werken, maar wil je zelf het roer in handen nemen? Dan moet je een aantal dingen goed regelen. Een eigen bedrijf komt namelijk met veel vrijheden en mogelijkheden, maar je bent tegelijkertijd ook zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van je bedrijf. Zorg er daarom voor dat je een goede basis legt voor je bedrijf. Op die manier hou je het overzicht over je bedrijf en kun je een goede, betrouwbare indruk maken op je toekomstige klanten. We zetten daarom de tips even voor je op een rijtje.

Een goede basis is het beste fundament voor je nieuwe bedrijf

Het eerste dat je moet doen, is je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is een fluitje van een cent. Je kunt online een afspraak inplannen en vervolgens wijst het zich vanzelf. Je moet vervolgens een btw-nummer aanvragen. Zowel het nummer van de KvK als het btw-nummer moet je op al je facturen vermelden. We raden je af om je privérekening te gebruiken om je klanten te laten betalen. Beter is het om een zakelijke betaalrekening te nemen. Hiermee kun je namelijk je professionele en privéfinanciën gescheiden houden. Dat is belangrijk want wanneer je beide op een rekening beheert, is de kans groot dat je het overzicht over je financiën kwijtraakt. Het is dus beter om deze twee gescheiden te houden. Een zakelijke bankrekening zorgt ervoor dat je altijd grip houdt op je in- en uitgaven.

Zorg dat je een duidelijk herkenbare identiteit ontwikkelt

Het aantal zzp’ers neemt in Nederland nog altijd toe. Dat betekent dat het steeds lastiger wordt om je van je concurrentie te onderscheiden. Vandaar dat het belangrijk is dat je jezelf op de kaart kunt zetten. Neem daarom de tijd om aan de uitstraling van je bedrijf te werken. Dit betekent dat je een goede website moet laten maken met een duidelijk herkenbare stijl. Laat je (toekomstige) klanten ook zien waar je voor staat, dus deel je visie en je manier van werken. Zorg er ook voor dat je je huisstijl overal toepast, dus laat visitekaartjes maken in dezelfde stijl, zorg dat de opmaak van je mails gelijk is en pas dit alles ook toe op je facturen. Ook is het belangrijk dat je je zakelijke rekening op naam van je bedrijf laat registreren. Zo kunnen je klanten zien naar wie ze geld overmaken. Dit alles draagt bij aan je algehele uitstraling en hoe betrouwbaarder die is, hoe meer je hier de vruchten van plukt.

Een bedrijf opbouwen is een kwestie van de lange adem

De basis van je bedrijf kun je snel leggen; je kunt bijvoorbeeld vandaag nog een online zakelijke rekening openen en binnen een paar dagen kun je visitekaartjes laten ontwerpen en drukken. Je klanten vormen echter het succes van je bedrijf en dat kost vaak meer tijd. Investeer daarom in goed contact met je klanten, laat weten dat je de samenwerking waardeert en kijk met iedere klant hoe jullie tot het beste resultaat kunnen komen. Doe je dit goed, dan is de kans groot dat deze klanten je gaan aanbevelen aan andere mensen in hun omgeving. Dat is de beste vorm van reclame die je je kunt wensen. We raden je ook aan om een goede boekhouder in de arm te nemen. Deze kan je helpen met je administratie en kan je ook tips geven over hoe je verstandig met je geld kunt omgaan. Op die manier kun je een mooi bedrijf opbouwen waar je niet alleen mooie inkomsten uit kunt halen, maar waar je ook met veel plezier aan werkt. We wensen je veel succes met je nieuwe onderneming!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg