Voetklachten of pijnlijke voeten? Dit is hoe je de pijn verlicht

Voetklachten kunnen je dag echt verpesten. Als je een leuk dagje weg gaat of gewoon moet werken wil je wel goed op je benen staan. Onze voeten ondersteunen ons bij elke stap die we zetten, daarom moeten we goed voor onze voeten zorgen. Hoe zorg je ervoor dat jouw voeten de rust krijgen die ze verdienen? Ontdek het nu!

Hoe ontstaat pijn in je voeten?

Pijn in je voeten kan om veel verschillende redenen ontstaan, maar vaak is het als gevolg van overbelasting. Onjuiste schoenen of andere gezondheidsproblemen kunnen al snel voor last in je voeten zorgen. Andere dingen die voor veel last kunnen zorgen zijn:

  • Overbelasting: Langdurig staan of intensieve activiteiten kunnen je voeten belasten. Overbelasting kan zorgen voor vermoeidheid en pijn in de voetboog of de hak.
  • Slechte schoenkeuze: Te strakke of te losse schoenen ondersteunen je voeten niet genoeg. Slecht passende schoenen kunnen je voeten in verkeerde posities zetten, wat veel ongemak kan veroorzaken.
  • Voetstructuur: Verschillende voetstructuren, zoals platvoeten of hoge voetbogen, kunnen extra druk op je voeten leggen.
  • Overbelasting van spieren en pezen: Herhaalde bewegingen of stress kunnen de spieren en pezen in je voeten overbelasten, wat kan leiden tot aandoeningen zoals fasciitis plantaris of tendinitis.

Let op je houding

Je ziet vaak voorbij komen dat een slechte houding kan zorgen voor nek- of rugpijn, maar wist je dat het ook voor pijn in je voeten kan zorgen? Soms kan je hier zelfs niet eens wat aan doen. Wanneer de bogen van je voeten te plat of juist te hoog zijn, kan dit ervoor zorgen dat het gewicht van je lichaam niet goed verspreid is. Wanneer dit het geval is, moeten sommige gewrichten in je voeten extra hard werken waardoor ze kunnen ontsteken of zelfs slijten.

Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om te proberen in een goede houding te lopen. Dit kan in het begin ontzettend lastig zijn, maar met veel oefenen kun jij ervoor zorgen dat niet alleen je voetpijn verholpen wordt, maar ook pijn op andere plekken in je lichaam.

Maak gebruik van ortheses

Als je merkt dat je te veel druk zet op bepaalde plekken in je voet is het misschien slim om een orthese aan te schaffen. Een van de meest voorkomende blessures aan voeten zijn slijmbeursontstekingen. Een slijmbeursontsteking in je teen ontstaat vaak door herhaalde druk of wrijving, zoals bij slecht passende schoenen of overbelasting. Gelukkig kan je simpel met een orthese voor tenen ervoor zorgen dat de druk op je tenen beter verspreid wordt. Ortheses helpen niet alleen tegen slijmbeursontstekingen, maar ook tegen:

  • Likdoorns
  • Eelt
  • Schaafplekken
  • Drukplekken
  • Wonden voorkomen

Laat steunzolen maken

Een volgende stap na ortheses zou zijn om steunzolen te laten maken. Mensen denken vaak dat steunzolen alleen voor mensen met voetproblemen zijn, maar iedereen kan gebruikmaken van steunzolen! Persoonlijke steunzolen van Steunzolen Centrum Podopraktijk zorgen ervoor dat niet alleen jouw voeten rust krijgen, maar ook jouw rug, knieën en andere lichaamsdelen. Wees voetklachten voor met persoonlijke steunzolen en zorg dat lopen en staan extra comfortabel zijn.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg