De meest originele tips om thuis effectiever te werken

Thuiswerken wordt steeds vaker gedaan en je weet ongetwijfeld dat het zo zijn voordelen en nadelen met zich meebrengt. Voordelen: je hebt meer tijd over, aangezien je niet hoeft te reizen. Bovendien is het ideaal voor mensen met jonge kinderen en goed voor je privéleven. Maar natuurlijk is thuiswerken soms ook een uitdaging. Je zit vaak niet in een echte ‘werksetting’ en dit maakt het soms lastiger om je optimaal te concentreren.

Effectief werken klinkt theoretisch gemakkelijk, maar in de praktijk is het tegendeel vaak waar. Daarom zoeken thuiswerkers tips en je hebt online vast al veel blogs gelezen. Dat je je telefoon moet uitzetten en andere standaardtips.

In dit artikel geven we wat originele tips die je kunt gebruiken om thuis écht effectiever aan de slag te gaan.

Het belang van de goede fundamenten

De eerste tip heeft niet te maken met een ‘mindset’, maar met de fundamenten. Je mindset kan namelijk nog zo goed zijn: je hebt er weinig aan als de fundamenten niet in orde zijn. Maar wat zijn dan de belangrijkste fundamenten? Welnu, dan beginnen we uiteraard bij een goede werkplek alwaar je je optimaal kunt concentreren. Heb je daarvoor geen ruimte bij je huis, maar heb je wel een grote tuin? Overweeg dan om een speciale kantoorunit bij Harmsenunits.nl aan te schaffen.

Maar dan ben je er nog niet wat betreft de fundamenten, want ook andere zaken zijn van belang. Denk bijvoorbeeld aan de juiste laptop, zodat je snel en effectief kunt werken en niet te maken krijgt met frustraties. Ook ergonomische kantoormeubels zijn belangrijk om fysieke klachten tijdens het werk te voorkomen en langdurig fit te blijven.

Rekening met uitloop houden

Je hebt vast ergens gelezen dat het belangrijk is om een planning te maken en zaken concreet in te delen. Dit is inderdaad een waarheid als een koe, maar gelijktijdig loopt het leven bijna nooit zoals je verwacht. Daarom is het belangrijk om vooraf al rekening te houden met uitloop. Want dat voorkomt mentale en fysieke problemen. Mentaal in de zin van: je raakt niet gefrustreerd omdat je de taken niet binnen een bepaalde tijd af hebt. Fysiek in de zin van: je komt niet in de knoop met andere taken, omdat je rekening hebt gehouden met vertraging.

Vroeg opstaan

Ook een tip die je misschien niet direct verwacht: sta zo vroeg mogelijk op. Sommige harde thuiswerkers zijn van nature ochtendmensen, maar dit geldt niet voor iedereen. Toch blijkt dat je ’s ochtends het effectiefst bent en om die reden is het belangrijk om de ochtend goed te gebruiken. En als je eerder opstaat, heb je ook meer aan de rest van je dag!


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg