Telefoonabonnement kiezen: hier moet je aan denken

Wordt het hoog tijd voor een nieuw telefoonabonnement? Ons land kent ontzettend veel providers die weer ontzettend veel verschillende deals aanbieden. Waar doe je goed aan bij het kiezen van een nieuw abonnement? In dit artikel helpen we je op weg.

Regulier of Sim only

Als je een nieuwe telefoon wilt, bijvoorbeeld een iPhone 12, kun je ervoor kiezen om een abonnement met telefoon af te sluiten, waarbij je elke maand een premie betaalt voor bellen en internetten, maar ook een deel van je telefoon afbetaalt. Dat is op korte termijn lekker goedkoop en je mag elke twee jaar een nieuwe telefoon kiezen. Op lange termijn is het echter goedkoper om een sim only af te sluiten en zelf je telefoon uit te kiezen.

Flexibiliteit van provider

Een sim only abonnement vergelijken is een goed idee voor je er eentje uitkiest. Er zijn namelijk ontzettend veel providers. Belangrijk is het om te kijken naar de prijzen die je betaalt voor vergelijkbare pakketten, maar ook naar de flexibiliteit van de provider. Wat is bijvoorbeeld de termijn waarop je je abonnement kan opzeggen en hoe makkelijk is het om je abonnement te wijzigen, bijvoorbeeld omdat je maandelijks meer of minder internet of belminuten tot je beschikking wil hebben.

Belgedrag

Tegenwoordig bellen we een stuk minder dan vroeger en als we bellen, bellen we vaak via gratis bronnen zoals Whatsapp of online plekken voor beeldbellen. Veel mensen hebben meer dan genoeg aan ongeveer 200 belminuten per maand. Als je echt bijna nooit belt, kun je zelfs prima toe met honderd belminuten of zelfs minder. Mensen met een eigen onderneming die om die reden veel zakelijk bellen, bellen dagelijks vaak wel langer dan een kwartier. Dan is het slim om onbeperkte belminuten af te sluiten.

Internetgedrag

We zijn een stuk minder gaan bellen, maar ons gebruik van mobiel internet is gigantisch toegenomen. We willen tegenwoordig eigenlijk altijd online kunnen zijn. Superhandig, maar de maandelijkse kosten lopen wel snel op. De meeste mensen gebruiken maandelijks tussen de 6 en 10 GB aan internet, maar als je meestal gewoon gebruik kunt maken van WiFi, kun je daar prima onder gaan zitten. Onbeperkte data is een idee als je veel weg bent en bijvoorbeeld ook zonder WiFi wilt kunnen streamen via streamingdiensten. Ook kun je met een onbeperkte bundel eindeloos allerlei documenten, foto’s en video’s blijven downloaden zonder dat de kosten te hoog oplopen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg