Wat zijn de meest voorkomende varianten van juridisch advies?

Juridisch advies is er in tal van varianten. We gebruiken deze term dan ook voor advisering op tal van juridische vlakken, van arbeidsrecht tot familierecht. Natuurlijk hoop je nooit in een situatie terecht te komen waarin je behoefte hebt aan juridisch advies, maar het kan je altijd overkomen, ook buiten je eigen schuld om. Daarom is het goed om een duidelijk beeld te hebben van de verschillende soorten juridisch advies, zodat je weet wat voor advies je nodig hebt in jouw specifieke situatie. Wij geven je een overzicht van de meest voorkomende soorten juridisch advies.

Juridisch advies bij ontslag

Wanneer je te maken krijgt met een ontslag, dan kan het zeker goed zijn om juridisch advies in te winnen. Dit kan bijvoorbeeld als je ontslag op staande voet krijgt zonder dat daar een eerlijke aanleiding toe is of als je het niet eens bent met de reden voor ontslag. Gaan jij en je werkgever op goede voet uit elkaar en worden hier duidelijke afspraken over gemaakt? Dan kun je middels juridisch advies de vaststellingsovereenkomst laten controleren en kun je, indien gewenst, nog over de afspraken onderhandelen.

Juridisch advies bij letselschade

Je hoopt het nooit mee te maken, maar je kunt altijd te maken krijgen met een ongeval of letselschade door toedoen van iemand anders. Het is altijd verstandig om te kiezen voor juridisch advies bij letselschade voor het claimen van een schadevergoeding. De gevolgen kunnen namelijk groot zijn. Zo kan het zijn dat je medische kosten hebt, dat je inkomsten misloopt of dat je vooral last hebt van immateriële schade, zoals leed en pijn. Advies bij letselschade is vaak nodig om de schade correct te berekenen, om de juiste aansprakelijke partij vast te stellen en om te krijgen waar je recht op hebt.

Juridisch advies bij scheidingen en voogdij

Echtscheidingen en voogdijzaken vallen onder het familierecht. In dergelijke situaties is juridisch advies eigenlijk altijd belangrijk. Er moet dan ook vaak veel geregeld worden, zoals alimentatie, het verdelen van eigendommen en het organiseren van omgangsregelingen met de kinderen. Goede juridische begeleiding helpt om een echtscheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen, voor alle betrokkenen.

Juridisch advies bij vastgoed en huurrecht

Als het om vastgoed gaat kunnen er altijd juridische problemen ontstaan, of je nu koopt, huurt, verkoopt of verhuurt. Je kunt juridisch advies inwinnen in tal van situaties, zoals bij conflicten met buren of de huisbaas, bij geschillen over contracten of bijvoorbeeld bij huurgeschillen. Onroerend goed contracten moeten altijd goed zijn, zowel voor kopers en verkopers als voor huurders en verhuurders.

Juridisch advies bij consumentenrecht

De laatste vorm van juridisch advies die veel voorkomt in deze tijd is het juridisch advies bij consumentenrecht. Vooral doordat we steeds meer online kopen, ontstaan er op dit gebied ook vaker geschillen. Het is dan altijd goed om een beroep te doen op een juridisch adviseur voor een passend advies, bijvoorbeeld als je te maken krijgt met onterechte facturen, conflicten met verkopers of kopers, verborgen gebreken of misleidingen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg