Zo richt je je restaurant gastvrij in

Als mensen uit eten gaan dan willen ze een leuke avond hebben. Met vrienden, met het gezin of met collega’s. De inrichting van je zaak draagt daar in belangrijke mate aan bij. Natuurlijk willen je gasten ook lekker eten en drinken, maar dat doen ze bij voorkeur in een omgeving waar ze zich prettig voelen. Daarom is de inrichting heel belangrijk. Als je nieuw meubilair zoekt voor je restaurant, denk daar dan goed over na.

Welke sfeer wil je uitstralen?

Als je een lunchroom hebt waar gasten tussen 11 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags neerstrijken voor een broodje of een salade, dan wil je dat ze gedurende de meestal wat kortere tijd dat ze bij je in de zaak zijn lekker kunnen eten en daarna weer aan het werk of naar huis. Heb je een restaurant waar gasten voor het diner komen en waar ze dus twee uur of langer aan tafel zitten. In dat laatste geval wil je comfortabel kunnen zitten en misschien wel lekker lang natafelen. Daarom is de inrichting van een restaurant duidelijk anders dan die van een lunchroom. In een restaurant ontvang je vaak ook minder gasten, omdat het bereiden van een viergangenmenu nu eenmaal meer tijd kost dan het klaarmaken van een broodje voor de lunch. Ook willen mensen die uitgebreid uit eten gaan vaak rustig kunnen zitten zonder dat andere gasten op een halve meter afstand zitten en meekijken wat er op de tafels naast hen gebeurt.

De grootte van de tafels

Over tafels gesproken, ook dat is iets waar je over na moet denken. Mensen die uit eten gaan hebben graag de ruimte. Zeker als je hoofdgerechten serveert met de nodige bijgerechten. Je gasten moeten niet het idee hebben dat ze hun armen niet mogen bewegen omdat ze anders van alles van de tafel kunnen stoten. Je kunt horeca tafels kopen in verschillende formaten en vormen. Rechthoekig of vierkant geeft een strakke inrichting en is vaak wat makkelijker om te plaatsen. Rond en ovaal kan ook en oogt wat gemoedelijker en gezelliger. Gasten kunnen elkaar gemakkelijker aankijken als ze in een kring zitten. Rechte tafels maken het daarentegen weer makkelijker om ze tegen elkaar te schuiven zodat je grotere groepen kunt ontvangen.

De verlichting

Naast mooie horeca meubels van Kaja horeca interieurs is ook de verlichting heel belangrijk. Die moet niet te fel zijn maar ook niet te summier. Het is tenslotte een restaurant en geen nachtclub. Gasten moeten gemakkelijk hun weg kunnen vinden als ze naar het toilet willen of als ze na de maaltijd hun weg naar buiten moeten vinden. Bovendien moet ook het bedienend personeel vlot en zonder hindernissen zijn werk kunnen doen. Met andere woorden: denk ook even goed na over de verlichting die je aanbrengt. Sfeervolle kaarsjes of waxinelichtjes op de tafels is leuk, maar daarnaast is er aanvullende verlichting nodig die een juiste bijdrage levert aan de sfeer in je zaak.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg