Het nieuws volgen op je telefoon; deze apps wil je!

De één zit er de hele dag bovenop, de ander volgt het liever niet te veel; het nieuws. Maar er is niets in de wereld waar zoveel over gepraat wordt als over het nieuws. Van verkiezingen in Amerika tot een oorlog in het Midden-Oosten, er gebeurt altijd wel wat in de wereld. Nu is door de toenemende invloed van social media en AI de betrouwbaarheid van nieuws nog wel eens een discussiepunt, maar we kunnen in ons land wel stellen dat er voldoende betrouwbare media zijn. Sommige media berichten wel vanuit de linker- of rechterhoek van het politieke spectrum, maar nog altijd is het vaak feitelijk juist. Om alle facetten van het nieuws mee te krijgen, hier een aantal apps die onmisbaar zijn.

De basis

Allereerst is het goed om een smartphone te hebben waar je de laatste apps op kunt downloaden, en wat uiteraard voorzien is van een goed mobiel abonnement. Alleen dan kun jij te allen tijde snel het nieuws lezen en naslagartikelen lezen. Voor die laatste is het soms wel nodig dat je een betaalt abonnement hebt. Ga ook direct even met je instellingen aan de slag, daar kun je namelijk per app aangeven of je pushberichten wilt ontvangen en op welke wijze. In de media apps zelf kun je vervolgens vaak nog aangeven of je over alle onderwerpen of specifieke topics berichten wilt ontvangen zoals sport of geopolitieke berichten.

De apps

Er zijn veel nieuwsapps, maar vanuit Nederlands perspectief is het goed om te beginnen bij de NOS. Hier zijn natuurlijk ook de meningen over verdeeld -zoals over alles- maar in de basis kun je wel stellen dat het objectief en betrouwbaar is. Daarnaast nemen zij zowel lokaal als mondiaal nieuws mee. Daarnaast is nu.nl een veelgebruikte app die eveneens goede en adequate berichten stuurt. Wanneer je iets meer de diepte in wilt, dan kun je de apps van verschillende kranten downloaden. Helaas zitten hierbij bij sommige aanbieders, zoals Telegraaf, artikelen standaard achter een betaalmuur. Anderzijds zijn er kranten zoals NRC en het Parool die maandelijks een aantal gratis artikelen aanbieden waarna je pas moet betalen. Kijk ook goed wanneer je al een regulier abonnement hebt, vaak krijg je er dan online gratis toegang bij.

Go international

Soms kunnen internationale apps er weer voor zorgen dat er nog een heel ander perspectief op het nieuws komt. Daarnaast is het ook leuk voor de ontwikkeling van je Engels en een bredere kijk op de wereld. Voorbeeld van apps zijn BBC News/BBC World News, Sky News, Al Jazeera, Huffpost, CNN en Vice voor wat langere artikelen. Ook kun je internationaal voor kranten gaan zoals de Daily Mail, NYT of The Sun. Wat in ons land geldt, dat geldt ook zeker voor het buitenland; ook hier zit vaak een politieke kleur aan. Verdiep je daar op voorhand in en dan zul je het nieuws nog beter kunnen plaatsen.

Kortom, nieuws volgens is voor je algemene ontwikkeling en bredere kennis tegenwoordig een must. Via een telefoon kun je dat in de hoeveelheid en op de manier doen zoals jij dat wilt. Weet altijd de context van het medium om jezelf helemaal goed te informeren en zorg er ook weer voor dat het niet te veel wordt. Dat laatste doe je eenvoudig door bepaalde pushberichten te doseren.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg