Kunstgras op tegels: is dat mogelijk?

Wanneer je een natuurlijk gazon aanlegt, begin je altijd met een strak stuk zand. Het gras moet zich immers gaan wortelen. Maar dat is bij kunstgras helemaal niet aan de orde. Daarom is het goed mogelijk om kunstgras aan te leggen op tegels. Dit biedt veel praktische voordelen, maar er komt wel het een en ander bij kijken. Hieronder lees je hoe je kunstgras op tegels aanlegt en waar je precies op moet letten.

De voordelen van tegels als ondergrond

Tegels zijn erg hard en zwaar, waardoor ze een stabiele ondergrond vormen. Dat brengt mee dat je geen grote inspanningen hoeft te leveren om de ondergrond voor te bereiden. Bovendien bespaar je tijd en geld omdat je de bestaande tegels kunt laten liggen en dus geen nieuwe ondergrond hoeft aan te leggen. Los daarvan zijn tegels als ondergrond minder gevoelig voor verzakkingen dan bijvoorbeeld zand.

Het aanleggen van kunstgras op tegels

Het aanleggen van kunstgras op tegels is relatief eenvoudig. Het is aan jou voor welke manier van bevestiging je kiest. Je hebt daarin de keuze tussen drie methodes:

  • Zelfklevende lijmband. Je plakt het gras vast met een lijmband op veel types vaste en vetvrije ondergronden. Dit werkt snel en gemakkelijk, ook op grotere oppervlakten.
  • Dubbelzijdig kunstgrastape. Een gemakkelijk alternatief op de zelfklevende lijmband. Let erop dat het tape speciaal voor kunstgras is.
  • 2-Componenten kunstgraslijm. Handig voor wanneer je ook nog wat naden moet verlijmen. Lijm is doorgaans wel minder gebruiksvriendelijk dan een lijmband of tape.

Hier moet je op letten bij de aanleg

Hoewel het aanleggen van kunstgras niet ingewikkeld is, staat of valt het resultaat bij een goede voorbereiding. Helaas denken mensen te vaak het klusje wel even snel te klaren, met een oneven kunstgrasmat als gevolg.

Kies voor dikker kunstgras

Omdat steen erg hard is, is een dunne kunstgrasmat niet comfortabel en zacht. Een dunne mat geeft bovendien een onnatuurlijk gevoel en is onprettig om op te spelen. Kies daarom voor een dikkere soort kunstgras voor het beste resultaat. Bij Top Kunstgras vind je verschillende soorten kunstgras tegen scherpe prijzen.

De ondergrond moet er strak bij liggen

Het maakt niet uit hoe groot of klein je tegels zijn, maar de tegels moeten er wel recht inliggen. Alle oneffenheden die de tegels hebben, zijn straks goed zicht- en voelbaar wanneer er kunstgras overheen ligt. Het is belangrijk om daarom alle voegen dicht te maken, bijvoorbeeld met zand. Voor de zekerheid kan je ook een drukverdeeldoek plaatsen.

Houd rekening met waterafvoer

Het kunstgras laat (regen)water uitstekend door. Je tegels worden dus aangekeken op de afwatering. Wanneer de afwatering niet goed functioneert, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit van je kunstgrasmat. Gooi eens water op je tegels of let goed op bij een zware regenbui. Waar gaat het water heen? Loopt het snel weg of blijft er veel liggen? Wanneer er veel blijft liggen, is het verstandig eerst je afwatering te verbeteren.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg