Manieren waarmee Rotterdam jongeren weer aan het sporten probeert te krijgen

De laatste tijd zijn steeds meer jongeren in Rotterdam weer aan het sporten. Maar hoe is deze trend te verklaren? Er zijn verschillende maatregelen genomen door de lokale overheid en andere organisaties om het probleem van weinig sporten jongeren flink aan te pakken. In deze blog leer je wat deze manieren zijn.

Toernooien

De eerste manier waarmee Rotterdam jongeren weer aan het sporten probeert te krijgen, is door middel van toernooien houden. Iedereen heeft namelijk een competitieve geest, en met de hulp van een toernooi zijn jongeren extra gemotiveerd om toch nog te gaan sporten. Hierbij moeten er wel wat mooie prijzen te verdelen zijn. Een trofee kopen is het eerste wat een organisator doet, terwijl sponsoren vaak met andere mooie prijzen komen zoals gratis boodschappen of een spelcomputer.

Scholen en buurthuizen stimuleren

Ten tweede valt het op dat met name scholen en buurthuizen een grote rol spelen als we het hebben over jongeren weer aan het sporten krijgen. Dit komt doordat scholen een grote invloed hebben op de opvoeding en gedrag van jongeren, waardoor ze later een solide basis hebben om op terug te vallen. Voor buurthuizen geldt juist weer dat het sociale aspect wordt toegepast om jongeren aan te moedigen meer of weer te gaan sporten. Beide instellingen maken op dit gebied dan ook een positieve impact.

Gratis sportprogramma’s

Een fantastische manier waarop Rotterdam jongeren aan het sporten probeert te krijgen, is door middel van gratis sportprogramma’s. Dit idee is geweldig omdat het barrières wegneemt voor jongeren die misschien anders niet de middelen of de motivatie hebben om zich in te schrijven voor dure sportactiviteiten. Door gratis trainingen, workshops of sportdagen aan te bieden, kunnen jongeren op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende sporten. Dit maakt het niet alleen toegankelijk, maar ook leuk.

Nieuwe sporten introduceren

Om jongeren enthousiast te maken over sport, is het belangrijk om ook nieuwe en trendy sporten te introduceren. Denk aan sporten zoals padel, skateboarding of zelfs esports. Door deze opkomende activiteiten aan te bieden, kunnen jongeren hun creativiteit en passie ontdekken op een manier die bij hun leefwereld past. Het is ook een geweldige kans om buiten de gebaande paden te denken; misschien willen ze een lokale competitie organiseren of een sportevenement bijwonen.

Sportfaciliteiten renoveren

Tot slot worden sportfaciliteiten gerenoveerd. Door middel van renovaties gaan jongeren eerder weer sporten. Niemand heeft namelijk zin om in een hal te sporten in de hete of zomer of winter wanneer de isolatie bijvoorbeeld slecht is. Door middel van betere sportfaciliteiten behouden jongeren hun motivatie om te gaan sporten. De gemeente en andere instanties proberen dan ook om de sportfaciliteiten in de regio weer naar een hoog niveau te stuwen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg