Restaurants in Rotterdam worden steeds duurzamer

De laatste tijd is het zo dat restaurants steeds vaker meedoen aan duurzaamheid. Hierdoor gaan deze horecazaken mooi met de tijden mee. Maar hoe zorgen restaurants ervoor dat ze verduurzamen? In dit artikel vertellen we je over de verschillende methodes die restaurants hiervoor toepassen.

Duurzame materialen

De eerste manier waarmee restaurants in Rotterdam duurzamer worden is door middel van duurzame materialen. Langzaam maar zeker zijn er steeds meer restaurants die enkel duurzame materialen gebruiken voor hun dagelijkse werkzaamheden. Denk dan bijvoorbeeld aan papieren draagtassen van groothandels als Baasverpakkingen.nl. Op deze manier weet men zeker dat hun verpakkingen geen slechte impact hebben op de omgeving. Andere duurzame materialen waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld bamboe bestek of gerecyclede glazen.

Lokale ingrediënten

Ten tweede zie je dat restauranthouders in Rotterdam lokale ingrediënten gebruiken om hun restaurant duurzaam te maken. Hoe dit in elkaar zit? Lokale ingrediënten moeten van veel minder ver worden vervoerd, waardoor er minder benzine of diesel bijvoorbeeld nodig is om voedsel bij een restaurant aan te laten komen. Daarnaast is het trendy geworden om lokale ingrediënten in gerechten te verwerken.

Minder voedselverspilling

Verder worden restaurants in Rotterdam steeds duurzamer doordat er een actief beleid is tegen voedselverspilling. Het is namelijk hartstikke jammer als er voedsel wordt weggegooid. Daarom kiest men bijvoorbeeld om bijgerechten in kleinere porties te geven. Vaak kunnen klanten dan gratis om wat extra brood bijvoorbeeld vragen, waardoor er minder wordt weggegooid. Echter kiezen restaurants er ook voor om minder voedsel in te slaan of wat coulanter te zijn met houdbaarheidsdatums van voedsel. Hiermee voldoen ze nog steeds aan alle gezondheidsvoorschriften en is het eten net zo lekker als hiervoor.

Hernieuwbare energiebronnen

Tevens zijn hernieuwbare energiebronnen een manier geworden voor restaurants om te verduurzamen. Hoe je dit voor je moet zien? Denk dan bijvoorbeeld aan restaurants die zonnepanelen hebben laten installeren of niet langer met gas of hout koken. Hierdoor beperkt men het aantal stoffen dat vrijkomt en giftig voor de aarde is. Vaak is het ook nog eens zo dat eigenaren van restaurants minder kosten hebben aan bijvoorbeeld gas of elektriciteit, waardoor steeds meer restaurants hiermee overstag gaan.

Plantaardige gerechten

Tot slot is er een flinke toename aan plantaardige gerechten geweest in Rotterdamse restaurants. De reden hierachter? Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees en zuivel te consumeren, niet alleen voor hun gezondheid, maar ook voor het milieu. Rotterdamse restaurants spelen hier handig op in door creatieve en smaakvolle plantaardige opties aan te bieden. Denk aan kleurrijke salades, hartige stoofschotels, of zelfs heerlijke plantaardige burgers. Het mooie van dit alles is dat plantaardig koken niet alleen lekker is, maar ook helpt om de ecologische voetafdruk van restaurants te verkleinen.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg