Comfortabel en veilig ouder worden in uw eigen huis

Naarmate we ouder worden, willen we allemaal zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in ons vertrouwde huis. Maar met het verstrijken van de jaren komt ook de noodzaak om onze leefomgeving aan te passen. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat u zich veilig en comfortabel kunt blijven voelen in uw eigen woning. In dit artikel delen we praktische tips om uw huis levensloopbestendig te maken, met speciale aandacht voor de voordelen van een traplift.

Veiligheid voorop

Veiligheid in huis is een van de belangrijkste factoren als het gaat om zelfstandig ouder worden. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van losliggende vloerkleden en het plaatsen van antislipmatten in de badkamer en keuken. Dit verkleint de kans op uitglijden aanzienlijk. Ook het plaatsen van handgrepen op strategische plekken, zoals bij het toilet, in de badkamer en naast het bed, is een slimme zet. Deze eenvoudige hulpmiddelen bieden extra steun en zorgen ervoor dat u zich zekerder voelt in uw eigen huis.

Slimme technologie

Met de opkomst van slimme technologieën wordt het steeds makkelijker om uw huis comfortabel en veilig in te richten. Slimme verlichting die automatisch aangaat wanneer u een kamer binnenloopt, of een slimme deurbel waarmee u kunt zien wie er voor de deur staat zonder dat u hoeft op te staan, zijn slechts enkele voorbeelden van hoe technologie uw leven kan vergemakkelijken. Daarnaast zijn er diverse alarmeringssystemen die u kunt installeren, zodat u in geval van nood met één druk op de knop hulp kunt inroepen. Deze systemen bieden niet alleen u, maar ook uw naasten extra gemoedsrust.

Toegankelijkheid

Voor veel mensen wordt traplopen op een gegeven moment een uitdaging. Een Otolift traplift biedt dan de perfecte oplossing. Het installeren van een traplift zorgt ervoor dat alle verdiepingen van uw huis toegankelijk blijven. Met verschillende veiligheidsfuncties zoals armleuningen, een gordel, een noodknop, Reverse Drive Technology en klemsensoren brengt de traplift u veilig naar boven en beneden. Doordat een traplift maatwerk is, kunt u deze volledig laten aansluiten bij uw wensen en behoeften. Of u nu een rechte trap, een trap met bochten of een wenteltrap heeft, er is altijd een traplift die bij uw situatie past.

Comfortabel wonen

Naast veiligheid is comfort een cruciale factor bij het ouder worden. Kleine aanpassingen, zoals het verhogen van meubels of het installeren van een inloopdouche, kunnen het dagelijkse leven aanzienlijk vergemakkelijken. Een inloopdouche vermindert bijvoorbeeld het risico op vallen en maakt het douchen een stuk prettiger. Verder is het belangrijk om na te denken over de ergonomie van uw meubels. Lage stoelen en banken kunnen bijvoorbeeld moeilijk zijn om uit op te staan. Overweeg daarom om te investeren in meubels die het opstaan vergemakkelijken of gebruik te maken van verhoogde zitkussens.

Financiële ondersteuning

Het aanpassen van uw woning kan een investering zijn, maar gelukkig zijn er diverse subsidies en regelingen beschikbaar die u hierbij kunnen ondersteunen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en woonplaats kunt u aanspraak maken op financiële ondersteuning. Dit maakt het mogelijk om de nodige aanpassingen te doen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Het is verstandig om contact op te nemen met een woonadviseur of ergotherapeut. Zij kunnen u adviseren over de beste aanpassingen voor uw situatie en u helpen bij het aanvragen van de juiste financiële ondersteuning.

Toekomstbestendig

Door tijdig aanpassingen te doen in uw woning, kunt u ervoor zorgen dat u veilig, comfortabel en zelfstandig kunt blijven wonen, ongeacht uw leeftijd. Of het nu gaat om het installeren van een traplift, het toepassen van slimme technologie, of het verhogen van meubels, deze investeringen dragen bij aan een toekomst waarin u zich thuis voelt.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg