Ultiem zitcomfort: 5x tips

Zitcomfort in jouw eigen huis is erg belangrijk. In je vrije tijd wil je natuurlijk comfortabel kunnen zitten op de stoel of op de bank. Ook als je een dagje ouder wordt, wil je comfortabel neerploffen. Met een comfortabele stoel of bank kun je pas echt ontspannen. Ben jij ook op zoek naar het ultieme zitcomfort? In dat geval zetten we hieronder een aantal tips voor je op een rij die je in gedachten kunt houden als je op zoek gaat naar comfortabele zitmeubels.

Tip 1: Kies het meubel dat bij jou past

Comfortabel zitten kan natuurlijk op een bank, een sta-op stoel of een fauteuil. De mogelijkheden zijn eindeloos: het is maar net waar jij baat bij hebt. Ben je er nog niet helemaal over uit welk meubel het beste bij jouw wensen past en aan welke eisen dit moet voldoen? Dan kun je eens een stoelen keuzehulp invullen. Je moet een aantal vragen beantwoorden en op basis van deze keuzehulp komt er een antwoord uit met welk meubel het beste bij jouw wensen past. Ideaal, want deze keuzehulp kan je wat verder op weg helpen als je echt niet weet welk meubel je moet aanschaffen. Ook kan deze keuzehulp je meer vertellen over het materiaal, de woonstijl en de eventuele functies – denk bijvoorbeeld aan een elektrische afstandsbediening waarmee je een fauteuil kunt verstellen.

Tip 2: Ga proefzitten bij een winkel

Het uitzoeken van een meubel kan nogal lastig zijn. Het is ook logisch dat je het meubel daarom in het echt wil zien: je wil de kleur zien, de stof voelen én natuurlijk ontdekken of je wel lekker op het meubel kunt zitten. Het is daarom een tip om te gaan proefzitten in een winkel bij jou in de buurt van Rotterdam. Neem eens een kijkje bij de Velderhof winkels om te ontdekken bij welke winkel je langs kunt gaan om te gaan proefzitten. Hier vind je meubels zoals banken, fauteuils en sta-op stoelen van hoog comfort en hoge kwaliteit. Bovendien kun je ook van advies worden voorzien en kan je worden geholpen in het koopproces: je moet immers wel de juiste keuze maken. Door te gaan proefzitten, komt het ultieme zitcomfort steeds dichterbij.

Tip 3: Ergonomische houding

Het is ook erg belangrijk dat je een ergonomische houding kunt aannemen op de meubels. Het aannemen van een ergonomische houding is namelijk erg belangrijk: zo kun je eventuele lichamelijke klachten voorkomen. Een ergonomische houding kan er ook voor zorgen dat je comfortabel kunt zitten.

Tip 4: De ruimte

Houd daarnaast ook rekening met de ruimte waar het meubel komt te staan. Een bank neemt bijvoorbeeld meer ruimte in beslag dan een fauteuil. Het is daarom slim om eerst de plek van het meubel te bepalen, voordat je een meubel gaat kopen. Meet desnoods de plek nog even op om te voorkomen dat je niet een te groot meubel koopt. Ook de plek van het meubel is belangrijk: denk aan een meubel voor de tv, bij het raam, in de erker of juist heerlijk bij de houtkachel. Een meubel dat op de juiste plek staat, kan ook bijdragen aan het comfort.

Tip 5: Bekleding

Een meubel kun je natuurlijk in verschillende stoffen laten bekleden. Zo heeft ieder materiaal weer een voordeel, ook als het aankomt op het comfort. Denk bijvoorbeeld aan een stoel die is gemaakt van stof: dit voelt warm aan en het is ook nog eens lekker zacht. Dit zal er ook voor zorgen dat je lekker comfortabel kan zitten. Daarentegen voelt leer misschien iets minder warm aan, maar het zorgt er wel voor dat je stevig kan zitten. Ook zal leer lang meegaan: een lange levensduur gaat natuurlijk ook hand in hand met comfort.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg