De drie belangrijkste pijlers binnen SEO

Als je een website hebt, wil je uiteraard dat deze goed vindbaar is. Dit gaat helaas niet vanzelf. Om ervoor te zorgen dat je hoger in de resultaten van een zoekmachine komt, moet jij je website optimaliseren. Dit staat ook wel bekend als zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd. Voordat je hiermee aan de slag gaat, moet je weten dat er bij SEO drie belangrijke pijlers zijn. In deze tekst zetten wij ze voor je op een rijtje en lichten we ze toe.

  1. Content

De eerste pijler bij SEO optimalisatie is content. Dit is de verzamelnaam voor alle teksten, afbeeldingen en video’s op jouw site. Om beter vindbaar te worden in bijvoorbeeld Google, is het dan ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Zorg er allereerst voor dat de content op jouw website uniek is en waarde biedt. Daarnaast is het belangrijk om zoekwoorden in de tekst te verwerken. Zoekwoordenonderzoek helpt je om te bepalen waar je doelgroep op zoekt. Verwerk je deze woorden op de juiste manier in je tekst(en)? Dan kom je waarschijnlijk sneller naar boven in de zoekresultaten.

  1. Autoriteit

Content wordt door veel mensen bestempeld als de belangrijkste pijlen binnen zoekmachine optimalisatie. Het speelt inderdaad een belangrijke rol, maar het is zeker niet het enige waar zoekmachines rekening mee houden. Zo kijken ze bijvoorbeeld ook naar de autoriteit van je site. Om als autoriteit gezien te worden, moet je ervoor zorgen dat andere websites backlinks naar jouw site plaatsen.

Vroeger lag de focus vooral op kwantiteit, maar tegenwoordig draait het meer om de kwaliteit van de links. Linkt er een website met veel autoriteit naar jouw site? Dan heeft dit meer impact op jouw domein autoriteit dan wanneer een website met een lage DA-score naar jouw site linkt.

  1. Techniek

Je site moet niet alleen aan de voorkant goed in elkaar zitten om je vindbaarheid te vergroten, maar ook aan de achterkant. Vandaar dat techniek ook een belangrijke pijler is binnen SEO. Helaas is dit vaak de pijler waar weinig aandacht aan besteed wordt. Zonde, want als je site technisch niet in orde is, kun je (veel) lager scoren in de zoekmachines. Onder de techniek van een website verstaan we onder meer de laadsnelheid. Daarnaast is het belangrijk dat je site ook goed weergegeven wordt op mobiele apparaten. Zorg er tot slot voor dat je een veilige website hebt.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg