Waarom een lamellen overkapping onmisbaar is in de tuin van nu

In de afgelopen jaren zijn we steeds meer het belang van een tuin of andere vorm van buitenruimte gaan zien. Het is met name ten tijde van de lockdowns het geval geweest dat we merkten hoe goed buitenlucht voor onze mentale en lichamelijke gezondheid is. Sindsdien is de manier waarop we onze buitenruimte gebruiken flink veranderd.

De tuin is namelijk niet langer een plek waar we korte momenten van de zon genieten, maar waar we het liefst de hele dag zijn. Zelfs bij slecht weer is het een plek waar we ons graag bevinden, onder andere door de toevoeging van een overkapping. Hoewel verschillende soorten overkappingen op het moment populair zijn, is het met name de ForaVida lamellen overkapping die we in de tuinen in Nederland zien. Waarom dit item onmisbaar is, lees je in dit artikel.

Lamellen overkappingen: wat zijn dat precies?

Om meer te weten te komen over de voordelen van een lamellen overkapping in je tuin is het goed om te weten wat zo’n overkapping precies is. Een lamellen overkapping is een moderne terrasoverkapping waarbij het dak bestaat uit horizontaal verstelbare lamellen. Deze lamellen kun je meestal handmatig en soms op een elektrische manier bedienen, waardoor je de lamellen open of juist gesloten kunt houden. De belangrijkste functie van lamellen overkappingen is om een fijne plek buiten te creëren waar je het hele jaar door kunt zitten, terwijl je beschermd bent tegen de zon of juist tegen de regen.

Door middel van de verstelbare lamellen bepaal je zelf hoeveel zonlicht of hoeveel ventilatie er ‘naar binnen’ komt. Je kunt ze volledig sluiten om jezelf zo te beschermen tegen UV-straling of je zet ze juist op een kiertje om zo een beetje zon door te laten. Lamellen overkappingen beschikken over een volledig waterdicht dak op het moment dat de lamellen volledig gesloten zijn. Het regenwater wordt in de meeste gevallen afgevoerd via geïntegreerde regengootjes via waar het water gemakkelijk weg kan. Lamellen overkappingen zijn de laatste jaren razend populair geworden door de veelzijdigheid en de mogelijkheid om het hele jaar door te genieten van je buitenruimte.

Grootste voordeel: lamellen overkappingen bieden flexibiliteit

Wat zonder twijfel het grootste voordeel is van een lamellen overkapping is de flexibiliteit die je ermee krijgt. Je kunt namelijk bij ieder weertype lekker buiten zitten. In de zomer, wanneer de zon fel schijnt, kun je de lamellen half open zetten, zodat je voldoende schaduw hebt, terwijl je de lamellen op een frisse dag juist dicht kunt laten om een warmere omgeving te creëren. Heb je een etentje buiten gepland, maar begint het net te regenen? Geen zorgen: met een druk op de knop is je overkapping gesloten, waardoor het etentje gewoon door kan gaan. Door deze veelzijdigheid is een lamellen overkapping een echte aanwinst voor je moderne tuin.

Lamellen overkappingen passen in verschillende soorten tuinen

Daarnaast is het goed om te weten dat een lamellen overkapping geschikt is in verschillende soorten tuinen. Zo’n overkapping ziet er strak en modern uit en is wat betreft esthetiek heel passend in een dito tuin. Tegelijkertijd kan een lamellen overkapping ook juist goed in een hele groene, zelfs wilde tuin! En wat dacht je van een kleine tuin, een landelijke tuin of juist een strakke tuin? Het is allemaal mogelijk. Het luxe design van een lamellen overkapping voegt direct waarde toe aan je tuin; zelfs de uitstraling van je huis wordt versterkt door de aanwezigheid ervan.

Er zijn verschillende soorten lamellen overkappingen te koop, dus je kunt ook nog eens goed kijken welke overkapping de beste match is met je eigen smaak en met de stijl van je tuin. Door de tijdloze uitstraling kun je er vervolgens jaren van genieten. Lamellen overkappingen zijn namelijk gemaakt van aluminium, een sterk materiaal dat jaren mee kan gaan. Dit materiaal is, net als de lamellen zelf, eenvoudig te onderhouden en schoon te maken; vooral als je dit doet met een zachte borstel en lauw warm water.

Eenvoudig zelf te monteren op diverse plaatsen in de tuin

Tot slot moet je weten dat een lamellen overkapping gemakkelijk zelf te monteren is. Wat hierbij bijzonder is, is dat een dergelijke overkapping op verschillende plekken in je tuin kan worden geplaatst. Een traditionele houten overkapping wordt over het algemeen direct aan huis bevestigd, maar met een lamellen overkapping kun je alle kanten op. Zo kun je de overkapping achterin de tuin plaatsen, waar je bijvoorbeeld een beschut plekje maakt om lekker te ontspannen met een goed boek of om een hapje te eten met vrienden.

Ook is het mogelijk om voor een lamellen terrasoverkapping te gaan op een centrale plek op het terras, waar je zorgt voor beschutting tegen de zon of de regen. Natuurlijk kun je een lamellen overkapping ook net als een traditionele overkapping direct aan je huis (laten) monteren, zodat je een naadloze overgang hebt tussen je binnen- en buitenruimte. En wist je dat het toevoegen van zo’n mooie, moderne overkapping de waarde van je woning vergroot? Mocht je je huis ooit willen verkopen, dan is dit zeker een goede om te weten. In de tussentijd profiteer je zelf van de voordelen ervan, terwijl je er later meer geld door kunt krijgen wanneer je je huis te koop zet.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg