Wat zijn de voordelen van het vervangen van een dakraam?

Heb je al langere tijd een dakraam dat aan vervanging toe is? Gemiddeld gaat een dakraam zo’n 20 tot 30 jaar mee. Na verloop van tijd ontstaan er bijvoorbeeld scheuren, verkleuringen in de ruit, isolatieproblemen of lekkage. Wat zijn echter de voordelen van een Velux dakraam vervangen? Lees verder om meer te weten te komen over de belangrijkste redenen voor nieuwe dakramen.

Betere warmte-isolatie van je woning

De laatste decennia heeft Velux een enorme ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van dakramen. Innovatieve technologie, zowel qua ontwerp als materiaalkeuze, maakt dat de nieuwe dakramen een aanzienlijk verschil maken. Nieuwe dakramen zijn bijvoorbeeld voorzien van dubbele of driedubbele beglazing en verbeterde isolatietechnieken. Hierdoor blijft je woning aangenaam warm in de koude wintermaanden, maar tegelijkertijd koel bij zomerse temperaturen. Doordat je de temperatuur optimaal reguleert, hoef je minder gebruik te maken van de kachel of airconditioning. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voordelig voor je portemonnee.

Geniet van meer daglicht

Moderne dakramen van Velux zijn speciaal ontworpen met een groot glasoppervlak. Wanneer je je oude dakraam vervangt door een Velux dakraam van dezelfde afmetingen, profiteer je dan veelal van meer daglicht in je woning. Meer natuurlijk licht laat de ruimte groter en aangenamer aanvoelen. Zo verbeter je de sfeer in je huis.

Een dakraam laten vervangen voor betere ventilatie

Dakramen van Velux zijn ontworpen om maximaal te profiteren van natuurlijk daglicht en frisse lucht. Met handige ventilatieopties, zoals kantel- en scharniermogelijkheden, laat je de juiste hoeveelheid buitenlucht naar binnen stromen. Door de woonruimte goed te ventileren, voorkom je bovendien vochtproblemen en schimmelvorming.

Optimale geluidsisolatie

Niet alleen op het gebied van warmte, maar ook als het gaat om geluid biedt een nieuw dakraam uitkomst. De hoogwaardige beglazing en betere isolatiematerialen zorgen ervoor dat geluid uitstekend wordt geïsoleerd. Zeker als je in een drukke stad woont met veel verkeersgeluiden, merk je direct verschil met een nieuw dakraam.

Verhoog de waarde van je woning

Moderne dakramen zijn geproduceerd van duurzame materialen, die vaak minder onderhoud nodig hebben. Zo gaat het dakraam langer mee en is het uitstekend bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Dit leidt op de lange termijn tot lagere onderhoudskosten. Bovendien verhoog je met een nieuw dakraam de waarde van je woning. Potentiële kopers waarderen een huis dat goed onderhouden is. Zo profiteer je van een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Een dakraam vervangen is eenvoudiger dan je denkt

Een Velux dakraam laten plaatsen neemt slechts 4 uur in beslag. Door de ramen te laten plaatsen door professionals, heb je binnen een handomdraai een modern dakraam in huis.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg