Hoge waterstanden bij eerste storm van het jaar

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Morgen, 8 januari, veroorzaakt een storm, in combinatie met springtij, naar alle waarschijnlijkheid verhoogde waterstanden in Rotterdam tussen 16.30 uur en 19.30 uur.

De hoogste waterstand die Rijkswaterstaat de komende periode verwacht is rond 2.41 meter boven NAP op dinsdag 8 januari rond 17.00 uur.

Bij hoogwater plaatst de gemeente Rotterdam afzettingen op de lager gelegen kades van het Noordereiland en vanaf Bolwerk naar de Plantagelaan. Rotterdammers en bezoekers worden gewaarschuwd om hun auto’s langs de kades weg te halen. Tijdens het hoogwater bewaken de gemeente en de politie de situatie. Als het nodig is, sleept de politie de auto’s weg. Wij adviseren u om de berichtgeving in de gaten te houden en indien nodig voorzorgsmaatregelen te treffen.

- Advertisement -

Hoogwaterkaart

Op de hoogwaterkaart Rotterdam is te zien tot waar het water mogelijk rijkt als u een verwachte waterstand invoert. Daarvoor gebruikt u de verwachte waterstand van Rijkswaterstaat. Daarnaast kunt u op elke willekeurige plek in de kaart klikken om de hoogte van de straat op te vragen. Met deze twee gegevens kunt u een inschatting maken hoe hoog het water in uw straat bij een bepaalde waterstand kan komen. Het beeldmateriaal zegt echter niets over de kans dat een overstroming voorkomt. De hoogwaterkaart geeft een indicatie, die kan afwijken van de werkelijkheid (onder andere door wind, golven en opstuwing).

Wat kunt u zelf doen om schade te voorkomen?

U bent zelf verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen om schade aan uw eigendommen te voorkomen. Denk aan het waterdicht maken van uw huis door het plaatsen van zandzakken of schotten voor deuren, belangrijke eigendommen naar een hogere verdieping verplaatsen, uw auto verplaatsen naar een hoger gelegen terrein en het afsluiten van de elektriciteit als dat nodig is. Meer informatie staat op de pagina Buitendijks.

Tekst : gemeente Rotterdam

Via Hoogheemraadschap van Schieland en de KrimpenerwaardDinsdag (8-1) #storm op komst. Wij zijn alert. We inspecteren de dijken en houden de waterstanden in de gaten. https://t.co/vGB04TYWw3

Gepostet von 112 Capelle aan den IJssel am Montag, 7. Januar 2019

Stormseizoen 2018-2019 echt begonnen sluiting Hollandsche IJsselkering en Haringvlietsluizen

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Twee auto’s verwoest door brand Meyenhage Rotterdam

Rotterdam - Op de Meyenhage in Rotterdam zijn afgelopen nacht rond 02.00 uur twee auto's verwoest door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Gewapende overvaller maakt buit bij snackbar aan Oranjeboomstraat in Rotterdam

Rotterdam - Een snackbar aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam is het doelwit geworden van een overvaller. De Politie...