Celstraffen voor drie Corona-spugers in regio Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag drie personen veroordeeld tot celstraffen voor verschillende incidenten in Rotterdam waarbij gedreigd werd met de besmetting met het Corona-virus.

Het eerste incident vond plaats op 25 maart in Vlaardingen. Een man had de autoruit vernield van zijn ex-vriendin. Toen agenten de man staande hielden, kwam deze dreigend op de agenten af gelopen en verzette zich bij zijn aanhouding. Eenmaal in de boeien riep hij: “Ik heb Corona” en spuugde naar de agenten. De rechtbank veroordeelde hem tot zeven weken cel, waarvan drie weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

- Advertisement -

Een dag later vonden de andere twee incidenten plaats. In Schiedam misdroeg een man zich in een tram en vernielde het afzetlint vooraan de tram om verhaal te halen bij de bestuurder. Toen hij uit de tram werd gezet bedreigde hij twee RET-beambten en spuugde naar ze. De rechtbank heeft hem drie weken celstraf opgelegd.

In Rotterdam liep een Roemeen op agenten af en zei (in het Engels): “Wil je Corona? Ik kan het je geven. Ik heb het” en spuugt meermaals op de agenten. De rechtbank heeft hem drie weken celstraf opgelegd en ook moet de man de agenten smartengeld betalen.


Twee weken geleden werd de eerste verdachte in Rotterdam veroordeeld tot een celstraf na het dreigen met het Corona-virus. Hij kreeg tien dagen celstraf, nadat hij ook agenten had bespuugd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Veel schade aan woning na brand in sauna Kruizemunt Rozenburg

Rozenburg (Zuid-Holland) - Zaterdagochtend 4 mei rond 8.38 uur is er brand uitgebroken in een sauna in een...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...