ME treedt op tijdens anti-coronaprotest in Den Haag tijdens persconferentie

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Dinsdagavond 2 november heeft de politie moeten optreden tijdens een anti-coronademonstratie nabij het ministeriegebouw waar de coronapersconferentie gehouden werd.

Om zeven uur werd de persconferentie van het demissionaire kabinet gehouden in het ministeriegebouw aan de Turfmarkt. Rond zes uur begon een groep demonstranten zich te vormen.

- Advertisement -

Bedacht op het protest en met de ervaring van een eerder protest, werd de Turfmarkt preventief afgesloten. Toen de groep dusdanig groot werd dat ook de weg werd geblokkeerd, werd besloten de demonstratie te verplaatsen naar het nabijgelegen Malieveld.

Agenten bekogeld met zwaar vuurwerk
Toen de politie deze boodschap wilde omroepen, zijn de demonstranten demonstratief lawaai gaan maken om de luidspreker van de politie te overstemmen. Ook was het merkbaar dat de sfeer omsloeg en werd er vuurwerk afgestoken. Na meerdere vorderingen trad de politie op, waarna agenten ook bekogeld werden.

De groep werd – waarvan sommigen met slagen van de wapenstok – richting het Malieveld gedreven. Toen de groep een straat in de buurt van het Centraal Station blokkeerde, maar geen aanstalten maakte om zich naar het Malieveld te verplaatsten, hield de ME nog een paar kleine charges. De groep viel na een tijdje uiteen en lijkt huiswaarts te zijn gegaan, waarna de rust terugkeerde.

De politie heeft in totaal dertien personen aangehouden. Dit zou zijn vanwege belediging en het gooien van stenen en vuurwerk naar agenten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Groot lek in gasleiding van woning Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vanochtend een groot lek in een...

Zwaargewonde en auto te water na ongeluk, bestuurder probeert te vluchten | Nieuwe Hoefweg Bleiswijk

Bleiswijk - Een automobilist is afgelopen bij een ongeluk op de Nieuwe Hoefweg in Bleiswijk met zijn auto...