Celstraf voor eerste relschopper van Rotterdamse rellen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vandaag moeten de eerste twee verdachten van de rellen in Rotterdam zich verantwoorden in de rechtbank. De eerste heeft inmiddels een celstraf opgelegd gekregen.

De 26-jarige Sharon M. uit Spijkenisse was de eerste die voor de snelrechter moest verschijnen. Op camerabeelden is vastgelegd hoe de vrouw op de Lijnbaan en Coolsingel stenen naar de politie heeft gegooid tijdens de ongeregeldheden.

- Advertisement -

Gekomen om te demonstreren
De vrouw heeft in de rechtbank spijt betuigd voor haar acties. Ze was gekomen om te demonstreren tegen het coronabeleid, maar werd meegesleurd in al het geweld.

De politierechter is van mening dat ze weg had moeten gaan toen de situatie uit de hand liep en rekent het haar aan dat ze vervolgens ook nog eens met stenen is gaan gooien.

Uitspraak
De rechter legt haar een gevangenisstraf op van vijf maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ook mag zij zich een jaar lang niet begeven in het centrum van Rotterdam en moet zij duizend euro schadevergoeding betalen.

Later vandaag komt een 29-jarige Delftenaar voor de rechter. Hij zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...