Rotterdammer (21) aangehouden voor betrokkenheid fatale schietpartij Nassauhaven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 mei een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij schietpartij op de Nassauhaven, waarbij een 34-jarige Rotterdammer kwam te overlijden. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De schietpartij voltrok zich in de avond van zondag 22 mei. Rond half elf werd de politie meermaals gebeld over schoten die waren gehoord in de omgeving van de Nassauhaven. Daar werd het 34-jarige slachtoffer zwaargewond aangetroffen. De toegesnelde hulpdiensten konden niks meer voor hem betekenen en hij kwam ter plekke te overlijden.

- Advertisement -

Niet veel later werd op de Feijenoordkade een brandende auto aangetroffen. Dit is vermoedelijk de vluchtauto van de daders.

Schietpartij gefilmd
Op social media circuleerde al snel een video van de schietpartij. De schutter schiet meermaals van dichtbij op de verdachte en rent daarna weg. Hij stapt in een klaarstaande auto die vervolgens hard wegscheurt.

Aanhouding
De politie heeft nu een kleine week later een eerste verdachte aangehouden. De politie laat niks kwijt, behalve dat hij is aangehouden vanwege “betrokkenheid” bij de dood van een 34-jarige Rotterdammer. Of hij de daadwerkelijke schutter is, is dus niet bevestigd.

Tips nog altijd welkom bij politie
De politie vraagt nog altijd mensen om contact op te nemen als zij informatie of beelden hebben: “Alle informatie is welkom. Heeft u zelf beelden gemaakt, bijvoorbeeld via een dashcam, deurbelcamera of telefoon, waarop iets van het incident aan de Nassauhaven, mogelijke betrokkenen of van de uitgebrande auto aan de Feijenoordkade op staat? Laat het ons weten.”

Tips doorgeven kan via het algemene nummer 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Informatie delen kan ook volledig anoniem rechtstreeks aan de politie via TCI of het Team Bijzondere Getuigen.

Man overleden na schietpartij Nassauhaven Rotterdam

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder (22) overleden na aanrijding met bestelbus | Stadionviaduct Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige motorrijder uit Rotterdam is dinsdagmorgen rond 08.13 uur overleden bij een ongeluk op de...

Winkel ontruimd na brand Nieuwe Ommoordseweg Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 29 april rond 17.10 uur is er brand uitgebroken in een filiaal van supermarkt Dirk...

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Lange zoektocht na melding van persoon te water aan Wijnhaven in Rotterdam

Rotterdam - Hulpdiensten hebben zondag 28 april een uur lang gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Wijnhaven....