Schippers Spido en Watertaxi vervolgd voor aanvaring Erasmusbrug Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Zowel de schipper van de Watertaxi als de Spido die vorig jaar juli met elkaar onder de Erasmusbrug op elkaar botsten worden vervolgd. Zes personen, waaronder een kind ontsnapten ternauwernood aan de dood toen zij met de watertaxi onder water verdwenen.

Lees ook: Watertaxi overvaren door Spido Erasmusbrug Rotterdam

- Advertisement -

Op 21 juli botsten de watertaxi en de Spido op elkaar. De watertaxi kapseisde en bleef nog korte tijd ronddobberen. Toen de watertaxi werd omgetrokken in een reddingsoperatie van enkele minuten werd duidelijk dat de opvarende in een luchtbel in het schip hadden gezeten. Ze konden maar net ontsnappen waarop de watertaxi vrijwel direct naar de bodem zonk.

Volgens het Openbaar Ministerie is uit onderzoek gebleken dat beide schippers schuld hebben bij de aanvaring. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...