Rotterdammer (16) aangehouden voor explosie bij flat Sint Andriesstraat in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft maandagochtend 8 mei een 16-jarige Rotterdammer aangehouden in het onderzoek naar een explosie bij een flat aan de Sint Andriesstraat. Eerder werd al een 17-jarige stadsgenoot aangehouden.

Op 21 februari vond de explosie op klaarlichte dag plaats. Even voor elf uur in de ochtend klonk een harde klap bij de flat. Bij de voordeur van een woning op de derde etage was een explosief afgegaan.

- Advertisement -

De schade aan de woning was groot. Door de schade waren meerdere woningen tijdelijk onbewoonbaar. Nog erger: tijdens de klap raakte een vrouw gewond en moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Aanhoudingen
De politie startte een uitgebreid onderzoek. Mede door de recente toename van ontploffingen in de regio, weegt de recherche zwaar aan deze incidenten.

Op 18 april werd de eerste verdachte, een 17-jarige Rotterdammer aangehouden. Hem is onder andere wapenbezit ten laste gelegd en zit nog altijd in beperkingen.

Nu is ook de 16-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van ‘betrokkenheid bij de explosie’.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...

Woning verwoest door brand Abtsweg Rotterdam

Rotterdam - Een woning aan de Abtsweg in Rotterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag grotendeels...

Scooterrijder aangereden door personenauto Zuidplein Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond even na 19:30 uur heeft er een aanrijding plaatsvonden aan het Zuidplein in Rotterdam. De aanrijding...