Factoring als financiële redding voor groeiende bedrijven

Ondernemen gaat niet altijd over rozen. Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven is het constant in balans houden van de geldstromen. Aan de ene kant heb je te maken met rekeningen die betaald moeten worden, salarissen die overgemaakt moeten worden en investeringen die gedaan moeten worden om te kunnen groeien. Aan de andere kant wacht je soms weken of zelfs maanden op het geld van je klanten. Dit kan enorm frustrerend zijn en de groei van je onderneming behoorlijk in de weg zitten.

Slimme financieringsmethode
Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: factoring. Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van deze slimme financieringsmethode. Maar wat houdt het nu precies in? Simpel gezegd komt het erop neer dat je jouw facturen verkoopt aan een gespecialiseerd bedrijf, een zogenaamde factormaatschappij. Deze partij betaalt jou direct het factuurbedrag uit, uiteraard minus een kleine vergoeding voor de geleverde dienst.

Directe beschikking over verdiend geld
Het mooie van factoring is dat je als ondernemer direct kunt beschikken over het geld dat je hebt verdiend. Je hoeft niet meer eindeloos te wachten tot klanten overgaan tot betaling. Hierdoor verbetert je cashflow aanzienlijk en heb je eindelijk de financiële slagkracht om te ondernemen zoals jij dat wilt. Of je nu wilt investeren in nieuwe apparatuur, extra personeel wilt aannemen of een grote order wilt afhandelen, met factoring heb je de middelen daarvoor binnen handbereik.

Nog meer voordelen
Maar de voordelen van factoring gaan nog verder. Veel factormaatschappijen nemen namelijk ook het debiteurenbeheer uit handen. Zij zorgen ervoor dat facturen op tijd betaald worden en gaan achter eventuele wanbetalers aan. Voor jou als ondernemer betekent dit een hoop minder rompslomp en gedoe. Je kunt je volledig focussen op de zaken waar je goed in bent, terwijl de factormaatschappij de financiële afhandeling regelt. Dit kan ook de relatie met je klanten ten goede komen, omdat je niet meer achter het geld aan hoeft te zitten.

Grote toegankelijkheid
Wat factoring extra aantrekkelijk maakt, is dat het een stuk toegankelijker is dan traditionele financieringsmethoden zoals bankleningen. Factormaatschappijen kijken namelijk naar de financiële situatie van je bedrijf zelf, maar vooral naar hoe kredietwaardig jouw klanten zijn. Hierdoor komen ook startende ondernemingen, snelle groeiers en bedrijven met een minder perfecte balans in aanmerking voor deze vorm van financiering.

Voordelen wegen op tegen de nadelen
Natuurlijk zitten er ook een paar voorwaarden aan factoring. Zo betaal je een vergoeding die kan variëren van 2 tot 5 procent van het factuurbedrag. En worden (uitzonderingen daargelaten) alleen zakelijke facturen, voor afgeronde prestaties op kredietwaardige debiteuren geaccepteerd. Maar voor de meeste ondernemers wegen de voordelen ruimschoots op tegen deze voorwaarden & kosten. Door de verbeterde cashflow en de vermindering van administratieve rompslomp krijgen ze eindelijk de ruimte om te ondernemen op de manier die bij hen past.

De uitkomst voor veel bedrijven
In de huidige snelle en concurrerende economie is factoring dan ook een uitkomst voor veel bedrijven. Het biedt een flexibele en betrouwbare manier van facturen verkopen, de financiën op orde krijgen en het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Met een betrouwbare factormaatschappij zoals Svea als partner kunnen ondernemers eindelijk de regie nemen over hun succes en hun dromen waarmaken. Factoring is dan ook niet voor niets hard op weg om de financiële uitkomst te worden voor groeiende bedrijven in allerlei sectoren.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg