4 tips voor bij de aanschaf van een huis

Het kopen van een huis is een grote stap in het leven van veel mensen. Het is een belangrijke beslissing die goed doordacht moet worden. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een huis. Je kunt ook een woning aanschaffen als investering. Er zijn dus verschillende mogelijkheden. In dit artikel geven we je 4 tips die je kunnen helpen bij het kopen van een huis.

Bepaal je budget en financiering

Allereerst is het belangrijk om je budget te bepalen. Hoeveel geld heb je beschikbaar voor de aanschaf van een huis? Houd hierbij rekening met eventuele bijkomende kosten. Denk hierbij aan makelaarskosten, notariskosten en eventuele verbouwingen. Een huis kopen doe je meestal met behulp van een hypotheek. Het is daarom verstandig om je te verdiepen in de verschillende hypotheekvormen die er zijn. Bekijk ook welke hypotheek het beste bij jouw situatie past. Koop je een huis om hem vervolgens te verhuren? Kijk dan eens naar een verhuurhypotheek. Daarbij worden vastgoedbeleggers en investeerders samengebracht in financieringen voor zakelijk vastgoed.

Bepaal je wensen en eisen

Voordat je op zoek gaat naar een huis is het belangrijk om je wensen en eisen op een rijtje te zetten. Wat voor soort huis zoek je? Hoeveel slaapkamers wil je hebben? Wil je een tuin of balkon? Wil je dicht bij het centrum wonen of juist liever in een rustige buurt? Het is ook verstandig om rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan gezinsuitbreiding of een eventuele verhuizing naar een andere stad. Probeer zoveel mogelijk vooruit te denken zodat je een huis koopt waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren

Voordat je een huis koopt is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Een bouwkundige keuring geeft inzicht in de staat van het huis en eventuele gebreken die er zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Ook kun je beter bepalen of het huis de vraagprijs waard is. Wellicht dat er zelfs nog wat onderhandelruimte is. Als blijkt dat er nog extra geld moet komen voor een verbouwing, is het handig om hier ook rekening mee te houden bij het afsluiten van de hypotheek. Dit geldt ook als je zakelijk een huis koopt als investering. Kijk eens op https://bufr.nl/ wat de mogelijkheden zijn voor het financieren van commercieel vastgoed.

Schakel een makelaar in

Een makelaar kan je helpen bij het vinden van een geschikt huis en bij de onderhandelingen over de prijs. Een makelaar heeft vaak een goed netwerk en kan je snel op de hoogte brengen van nieuwe huizen die te koop staan. Ook kan een makelaar je adviseren over de marktwaarde van een huis. Hij kan je ook helpen met het onderhandelen tot een geschikte prijs.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg