Hoe krijg je je team weer tot elkaar en gefocust?

De vakantieperiode loopt zo langzaamaan tot zijn eind en jouw medewerkers komen weer terug naar de werkvloer of gaan werken vanuit huis. Na de vakantie, maar ook na een intense werkweek waarin veel bijvoorbeeld deadlines te halen waren, kan de teamspirit soms een beetje wegzakken. Dit kan negatief uitpakken in productiviteit en dus het halen van die deadlines. Om te zorgen dat de saamhorigheid en het kunnen samenwerken weer leidt tot grote prestaties, is het organiseren van een teambuildingsactiviteit vaak een goede zet.  Op deze manier komt de teamspirit weer boven en leren mensen elkaar beter kennen. Zeker wanneer er nieuwe personeelsleden zijn aangenomen kan dit wat onrust geven in de groep.

Twee vliegen in één klap

Om het noodzakelijke met het aangename te verenigen is het organiseren van een bedrijfsuitje in Noordwijk een goede manier om je team weer back on track te krijgen. Zo sla je twee vliegen in één klap, want het team komt weer meer tot elkaar en jij krijgt alle neuzen dezelfde kant op. Wel zo fijn nu de race naar het einde boekjaar zich weer aandient. Wanneer je kiest voor een locatie aan het strand geeft dit je medewerkers een gevoel van een dagje weg terwijl er natuurlijk gewoon gewerkt gaat worden. Al is het dan aan het opbouwen van die saamhorigheid en teamspirit.

Het openbaren van skills

Door het volgen van workshops of het doen van een activiteit geef je je team de gelegenheid zich te ontwikkelen en ervaringen op te doen die ze tijdens het werk of in hun privéleven misschien niet zouden opdoen. Daarnaast geeft een activiteit jouw als werkgever informatie over de vaardigheden van je werknemers. Denk bijvoorbeeld bij een Expeditie Robinson Experience aan het moeten samenwerken met elkaar. Bij deze activiteit zie je gelijk wie doorzet, wie nadenkt en wie secuur werkt. Dit kan bruikbare informatie zijn die gebruikt kan worden voor het toezeggen van projecten, speciale klanten of misschien zelfs op den duur een promotie.

Blijk van waardering

Natuurlijk is een bedrijfsevenement gewoon gezellig. Toch ervaren veel werknemers zo’n dag of avond als een extra bedankje voor hun inzet en voelen ze zich enorm gewaardeerd. Wanneer de datum bekend is, zul je merken dat de productiviteit gelijk omhoog schiet en speculeert men in de pauzes bij het koffiezetapparaat over wat men kan verwachten of wat men gaat doen. En plan je iets voor buiten, en zit het weer even tegen? Dan is er altijd een alternatief achter de hand met net zoveel impact en gezelligheid. Het is even plannen en organiseren, en een geschikte datum prikken is een uitdaging, maar na zo een dag of avond is iedereen weer onderdeel van jouw team en klaar voor de eindsprint.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg