Krijg je de beste prijs voor je gebruikte auto

Er kunnen verschillende redenen zijn om je auto te verkopen. Misschien kun je de kosten niet meer betalen, of heb je een nieuwe baan waar je ook op de fiets heen kunt. Misschien gaat het om een auto die uit de nalatenschap van een overledene komt. Als je niet wilt inruilen, kun je niet bij een dealer terecht. Maar er zijn andere manieren om je auto te verkopen. Alleen is het de vraag: Hoe krijg je er een goede prijs voor?

Zelf je auto verkopen

Je kunt een auto verkopen door online te adverteren. Dat kan via sociale media platforms of via verkoopsites. Je bereikt op die manier vooral particulieren die op zoek zijn naar een auto. Je loopt daarbij een wat groter risico op problemen. Zo zijn er mensen die interesse tonen, je adres vragen om de auto te komen bekijken en de volgende dag blijkt deze gestolen. Ook wordt er soms gefraudeerd bij het betalen van de vraagprijs. Er wordt een nepapp gebruikt op de smartphone die zegt dat de betaling is gelukt, maar het geld komt nooit op je rekening. Wees dus altijd op je hoede als je je auto particulier te koop aanbiedt.

Tips bij particulier verkopen

Verkoop je je auto particulier, spreek dan voor een bezichtiging af op een neutrale plek, bijvoorbeeld een parkeerplaats langs de snelweg. Zo weet de koper niet waar je woont. Wil de aspirant koper een proefrit maken dan kun je meegaan, zodat je uitleg kunt geven over de auto. Zo voorkom je dat iemand er met je auto vandoor gaat. Bij een digitale overboeking van de overeengekomen prijs check je eerst of het geld daadwerkelijk op je rekening staat voordat je de auto overdraagt. Wordt er cash betaald, controleer dan goed of het geld wel echt is. Misschien zal een eerlijke koper al dit wantrouwen niet leuk vinden, maar je kunt beter voorzichtig zijn.

Je auto verkopen aan een handelaar

Een andere optie is om je auto via Looping te verkopen aan een handelaar. Op de website kun je je auto te koop aanbieden. Het voordeel is dat dit ook kan met een schadeauto of een auto die vanwege gebreken niet meer door de APK komt. Doorgaans krijg je binnen 24 uur een bod. Het staat je vrij om dit wel of niet te accepteren. Het grote voordeel is wel dat je ook direct je geld krijgt en dat de auto bij je wordt opgehaald. Het kenteken wordt meteen gevrijwaard zodat je geen kosten meer hebt voor wegenbelasting en verzekering. Bedenk dat als je je auto particulier te koop zet en het duurt nog een paar maanden voordat hij wordt verkocht, je al die tijd verzekeringspremie en wegenbelasting verschuldigd bent. Dus ook al biedt een handelaar een lagere prijs, hij moet tenslotte zelf ook nog wat verdienen aan de auto of de onderdelen, dan nog kan dit uiteindelijk een betere optie zijn.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg