De beste soorten behang voor je woonkamer

Behang wordt weer steeds populairder en wordt weer vaker in Nederlandse woningen toegepast. We mogen wel zeggen dat behang tot de woontrends van nu behoort, en dat is helemaal niet zo vreemd. Je kunt tegenwoordig namelijk eindeloos veel kleuren en designs vinden, waardoor er altijd mooie behangsoorten te vinden zijn die goed bij je passen. De tijd van saai bloemetjesbehang is echt voorbij. Je hebt niet alleen een ruime keuze als het gaat om uitstraling, maar ook als het gaat om soorten. Wat zijn de beste soorten behang voor je woonkamer? Wij vertellen je meer!

Glasvezelbehang voor langdurig woonplezier

Ga je nu behangen, maar heb je er bepaald geen zin in om dat al snel nog een keer te moeten doen? Dan wil je nu kiezen voor een behangsoort dat jarenlang meegaat zonder aan kwaliteit te verliezen. Het glasvezelbehang is duurzaam en scheurvrij. Dit behang beschermt je muren en kan, indien gewenst, ook makkelijk over worden geschilderd. Je kunt je muren dus ook makkelijk van een ander kleurtje voorzien als je dat wilt.

Textielbehang voor een extra luxe gevoel

Heel populair is ook het textielbehang, dat gemaakt is van materialen zoals zijde, linnen of katoen. Dit behang is heel luxe en voelt ook zo aan. Er zijn veel prachtige behangsoorten te vinden, van eenvoudige designs tot textielbehang met gedetailleerde prints van afbeeldingen, zoals natuurgebieden of dieren. Je kunt er dus echt alle kanten mee op. Het fijne van textielbehang is dat het ook direct de akoestiek in de ruimte verbetert. Het vermindert dus een ‘hol’ geluid in de kamer.

Vliesbehang voor een strakke afwerking

Veel doe-het-zelvers werken het liefst met vliesbehang en daar zijn belangrijke redenen voor te noemen. Het vliesbehang heeft namelijk geen inweektijd nodig. Je kunt de lijm op de muur aanbrengen en vervolgens het vliesbehang eroverheen plaatsen. Dit behang is van hoge kwaliteit, sterk en niet gevoelig voor scheuren. Daarnaast krimpt het ook niet. Als het goed zit, dan zit het dus écht goed. Besluit je vliesbehang te gebruiken, bijvoorbeeld van De Verfmenger, dan is het goed om te weten dat ook dit behang makkelijk over kan worden geschilderd. Wil je over een paar jaar gaan genieten van andere kleuren in je huis, maar heb je geen zin om opnieuw te gaan behangen? Dan kun je de muren met vliesbehang dus makkelijk in je favoriete kleuren sauzen.

Patroonbehang voor een mooie accentmuur

Wat ook echt een woontrend is tegenwoordig, is het schilderen van alle muren en het behangen van één muur in de kamer. We hebben het natuurlijk over de accentmuur. Je kunt een accentmuur realiseren door één muur van de kamer in een andere kleur te schilderen, maar tegenwoordig kiezen mensen er vaker voor om deze ene muur te voorzien van een leuk behangetje. Het patroonbehang is hierin favoriet. Patroonbehang is er in tal van mooie kleuren en designs, van prints met geometrische vormen tot behang met opvallende patronen en artistieke designs. Je kunt er alle kanten mee op. Overigens kun je ook een mooie accentmuur maken met textielbehang.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg