De voordelen van het hergebruiken van verkeersborden

Verkeersborden, we kunnen er in het dagelijks leven niet omheen. Een verkeersbord geeft duidelijkheid aan weggebruikers. In de tijd van het Romeinse Rijk gebruikten de Romeinen al verkeersborden om reizigers te informeren over de afstand die ze nog moesten afleggen naar Rome. Ook was er informatie op verkeersborden te vinden over de bouwer van de weg en over de afstand tot het volgende dorp. Het aantal verkeersborden en de informatie die ze geven, is tegenwoordig enorm uitgebreid. Vaak is in een oogopslag duidelijk wat bedoeld wordt, maar dat is niet altijd het geval. Het is niet voor niks dat kinderen al op de basisschool leren wat de betekenis is van verschillende verkeersborden. Verkeersborden dragen bij aan de veiligheid op de weg, dus het is van levensbelang dat iedereen de betekenis van de verschillende borden kent. Heb je weleens nagedacht wat er gebeurt met de borden die overbodig zijn geworden, omdat een verkeerssituatie is gewijzigd? Ook verkeersborden kunnen hergebruikt worden en dat heeft veel voordelen.

Wie mag verkeersborden plaatsen?

Wegbeheerders zijn verplicht om verkeersborden te plaatsen. Gemeenten en Rijkswaterstaat zijn grote afnemers van verkeersborden. Ook op schoolpleinen of in de omgeving van scholen zie je borden om de schoolomgeving veiliger te maken. Bij sportverenigingen en zorginstellingen vind je soortgelijke borden. Op bedrijventerreinen scheppen borden ook duidelijkheid. Als je een verkeersbord op de openbare weg wilt plaatsen mag dit alleen in overleg met de wegbeheerder. Daarnaast zijn er borden die op voertuigen bevestigd kunnen worden. Bij POL Heteren vind je talloze voorbeelden van bewegwijzeringsborden, informatieborden en borden voor voertuigsignalering. Wat te doen als een verkeersbord niet meer actueel is? Jouw verkeersbord verdient een tweede leven.

Verkeersborden en duurzaamheid

Nederland heeft grootse klimaatdoelstellingen en daarom is het van belang de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Op verschillende manieren geeft de overheid hier invulling aan en daarbij is de bijdrage van het bedrijfsleven en individuele consumenten belangrijk. Thuis heb je zonnepanelen op het dak en recycle je je afval. Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van elektrische voertuigen en proberen hun bedrijfsprocessen te verduurzamen. Maak je als bedrijf of instelling gebruik van verkeersborden? Kies voor re-sign borden die al eerder gebruikt zijn. Je beperkt zo het gebruik van nieuwe grondstoffen en ook lever je een bijdrage aan minder CO2-uitstoot en waterverbruik. Voor je oude bord krijg je bovendien een vergoeding. Je gerecyclede bord krijgt nieuwe folie en gaat zo weer jaren mee.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg