Wat zijn duurzame uitvaarten en hoe worden ze gerealiseerd?

Duurzaamheid is een term die je online en offline vaak voorbij ziet komen en vaak associeer je het met vergroenen, bewuster inkopen doen en het verduurzamen van je woning. Maar veel mensen maken niet de associatie met uitvaarten en toch is dit iets waar ook steeds meer aandacht aan wordt besteed. 

Veel mensen die klimaatbewust bezig zijn, vinden het namelijk fijn dat de uitvaart uiteindelijk ook duurzaam is. Daar krijgen ze een aangenaam gevoel bij en om die reden zetten steeds meer uitvaartverzorgers daarop in. Maar hoe ziet een duurzame uitvaart er dan uit in de praktijk uit? Dat je weet na het lezen van dit artikel. 

De juiste keuzes maken 

Bij een uitvaart in Amsterdam komt het er bij duurzaamheid op neer dat je de juiste keuzes maakt. Maar het is begrijpelijk dat je daar niet direct een beeld bij hebt, want wat is dan precies duurzaam? Welnu, dan kun je allereerst denken aan de uitvaart zo zuinig mogelijk houden met het rouwvervoer. Daarbij kun je dan denken aan een elektrische auto of zelfs een uitvaartfiets. 

Bij een uitvaart komen ook veel producten kijken. Denk aan de catering, bloemen, rouwkaarten en ga zo maar verder. Ook met dergelijke producten kun je winst behalen door de rouwkaarten bijvoorbeeld duurzaam te laten maken. Denk aan kaarten die worden gemaakt van gerecycled papier. En wees ook kritisch bij de catering. Bij veel uitvaartcentra heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt dan denken aan biologische producten of vegetarische hapjes. Niet alleen ideaal voor het milieu, maar ook voor het bedienen van je gasten want tegenwoordig zijn veel mensen vegetarisch of veganistisch. En als laatste: momenteel worden er ook veel uitvaartkisten gemaakt  van duurzame materialen, zoals onbewerkt hout dat zeer milieuvriendelijk is. 

Waar is de bijeenkomst?

Naast het maken van de juiste keuzes, is het natuurlijk ook relevant om aandacht aan de afscheidsbijeenkomst te houden. Mensen die waarde hechten aan een duurzame uitvaart, hebben wat dat betreft ook meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitvaart in de natuur. Dat brengt niet alleen meer rust met zich mee, maar tegelijkertijd bespaar je dan op de energiekosten. 

Ook kun je alles op één locatie laten plaatsvinden, zodat mensen niet onnodig veel hoeven te reizen. En wanneer je mensen het echt gemakkelijk wilt maken, dan kun je ook kiezen voor een livestream voor mensen die bijvoorbeeld in het buitenland wonen of zeer ver moeten reizen. Zo kunnen ze er bij zijn zonder dat ze het milieu belasten of zelf veel gedoe hebben. 

Uitvaartverzekering 

Tegenwoordig kun je bij het afsluiten van een uitvaartverzekering al rekening houden met de groene keuzes. Het is zeker niet onverstandig om dat eens goed uit te zoeken samen met een vertegenwoordiger van de verzekeringsmaatschappij. 


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg