Efficiënter werken en minder kosten: de voordelen van elektrische heftrucks

Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische heftrucks als een duurzamer en kostenefficiënter alternatief voor traditionele brandstofheftrucks. Deze ontwikkeling is niet verrassend, want elektrische heftrucks bieden veel voordelen op het gebied van zowel operationele kosten als milieuvriendelijkheid.

In dit artikel leggen we uit waarom de overstap naar elektrisch niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor jouw bedrijfsresultaten.

De verborgen kosten van brandstofheftrucks

Brandstofheftrucks, zoals diesel- of LPG-modellen, worden vaak geprezen om hun kracht en lange levensduur. Toch brengen ze aanzienlijke verborgen kosten met zich mee.

Naast de hoge brandstofprijzen moeten bedrijven regelmatig investeren in onderhoud, zoals het vervangen van filters en het verversen van olie. Dit zorgt ervoor dat de operationele kosten snel oplopen, zeker op de lange termijn.

Daarnaast zijn deze heftrucks grote vervuilers. Ze stoten schadelijke stoffen uit die de luchtkwaliteit in de werkplaats verslechteren en bijdragen aan luchtvervuiling. Dit kan op termijn leiden tot gezondheidsproblemen bij werknemers en boetes door het niet naleven van steeds striktere milieuregels.

De overstap naar elektrische heftrucks

Elektrische vorkheftrucks bieden een aantrekkelijk alternatief dat deze nadelen minimaliseert. Ze draaien volledig op elektriciteit en hebben geen directe uitstoot, wat betekent dat ze bijdragen aan een gezondere werkomgeving en minder impact hebben op het milieu. Bovendien zijn ze veel efficiënter in gebruik, wat aanzienlijke besparingen kan opleveren.

Minder onderhoud, lagere kosten

Een van de grootste voordelen van elektrische heftrucks is dat ze veel minder onderhoud vereisen dan hun brandstoftegenhangers. Ze hebben geen motorolie, filters of brandstofsystemen die regelmatig vervangen moeten worden.

Dit resulteert in lagere onderhoudskosten en minder stilstand van je machines. Het minimale onderhoud beperkt zich vaak tot het controleren van de batterijen en de algemene staat van de heftruck.

Bovendien zijn de energiekosten van elektrische heftrucks veel lager. De gemiddelde maandelijkse kosten voor het opladen van een elektrische heftruck liggen rond de €75,-. Ter vergelijking: de brandstofkosten van een dieselheftruck kunnen oplopen tot wel €300,- per maand. Over een langere periode leveren elektrische heftrucks dus aanzienlijke besparingen op.

Lithium-ion batterijen: de toekomst

Moderne elektrische heftrucks zijn uitgerust met geavanceerde lithium-ion batterijen. Deze batterijen zijn niet alleen efficiënter dan traditionele loodzuuraccu’s, maar bieden ook extra voordelen zoals een snellere laadtijd.

In veel gevallen kunnen ze in slechts 1 tot 2,5 uur volledig opgeladen worden, waardoor de stilstandtijd tot een minimum wordt beperkt. Dit verhoogt de productiviteit van je magazijn of productieomgeving aanzienlijk.

Daarnaast hebben lithium-ion batterijen een langere levensduur. Waar loodzuuraccu’s na een paar jaar vervangen moeten worden, kunnen lithium-ion batterijen veel langer meegaan zonder aan vermogen te verliezen. Dit maakt ze op de lange termijn een kostenefficiëntere oplossing.

Flexibele leasemogelijkheden

Niet elk bedrijf heeft het budget om direct te investeren in nieuwe heftrucks. Gelukkig zijn er flexibele leasemogelijkheden die bedrijven de kans bieden om toch te profiteren van de voordelen van elektrische heftrucks zonder grote kapitaalinvesteringen vooraf. Leasen biedt de flexibiliteit om budgetten beter in te zetten en tegelijkertijd te profiteren van de kostenbesparingen die elektrische heftrucks met zich meebrengen.

Elektrische heftrucks: veelzijdig en wendbaar

Naast de financiële en ecologische voordelen zijn elektrische heftrucks zeer veelzijdig in gebruik. Ze zijn perfect voor binnenomgevingen zoals magazijnen en distributiecentra vanwege hun compacte ontwerp en wendbaarheid. In krappe ruimtes kunnen ze moeiteloos manoeuvreren, wat de efficiëntie in jouw werkomgeving verhoogt.

Daarnaast kunnen ze worden uitgerust met verschillende soorten voorzetapparatuur, afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf. Dit maakt ze ideaal voor diverse toepassingen, van het verplaatsen van zware pallets tot het precisiewerk in smalle gangpaden.

Veiligheid en ergonomie

Veiligheid op de werkvloer is altijd een topprioriteit, en elektrische heftrucks zijn ontworpen met dit in gedachten. Ze zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidstechnologieën, zoals automatische snelheidsbeperkingen en noodstopsystemen, die het risico op ongelukken verminderen. Bovendien zijn ze stiller dan brandstofheftrucks, wat de werkomgeving aangenamer maakt en zorgt voor minder stress bij de bediener.

De ergonomische besturing van elektrische heftrucks maakt ze bovendien comfortabeler om langere tijd te gebruiken. Dit vermindert de kans op fysieke klachten bij werknemers en verhoogt hun productiviteit.

Samenwerking met EP Equipment

Bij begreentechniek.nl werken we nauw samen met EP Equipment, een pionier op het gebied van lithium-ion technologie. De elektrische heftrucks van EP Equipment zijn betrouwbaar, efficiënt en ontworpen met oog voor de toekomst. Of je nu een klein bedrijf hebt of een grote logistieke operatie runt, wij kunnen je helpen om de juiste oplossing te vinden die past bij jouw behoeften.

De toekomst van intern transport

Elektrische heftrucks zijn zonder twijfel de toekomst van intern transport. Ze bieden een milieuvriendelijk, kostenbesparend en efficiënt alternatief voor traditionele brandstofheftrucks.

Bij Be Green Techniek staan we klaar om je te helpen bij de overstap naar elektrisch transport. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en diensten.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg