Hoe kom je aan geld voor je volgende project?

Ondernemers zijn altijd bezig met het maken van plannen. Essentieel voor het slagen van deze plannen is of er financiering gevonden kan worden. Gelukkig kan je bank met je meedenken over hoe je van je volgende project een succes kunt maken. Er zijn allerlei vormen van financiering mogelijk om je plannen te verwezenlijken. Welke vorm het beste bij je project past, hangt af van wat je precies wilt en wat je nodig hebt. Om je een indruk te geven van de opties, zullen we een aantal mogelijkheden met je doornemen.

Situatie 1: je hebt in een keer een groot bedrag nodig

Plannen realiseren vereist vaak grote sommen geld. Omdat de meeste ondernemers dit geld niet gelijk beschikbaar hebben, moeten zij geld lenen. Wil je bijvoorbeeld een bedrijf overnemen, dan kun je een bedrijfslening aanvragen. Het voordeel van deze lening is dat het geld in één keer naar je overgemaakt wordt, zodat je je uitgave in één keer kunt doen. Mocht je het bedrag in delen nodig hebben, dan kan dat ook geregeld worden. Je leent tegen een vaste rente gedurende een vooraf vastgelegde periode. Je weet dus precies waar je aan toe bent. De looptijd varieert van drie maanden tot maximaal vijf jaar. Wil je je lening sneller afbetalen? Kijk dan even goed naar de mogelijkheid om vergoedingsvrij af te lossen. Dit kan je geld schelen.

Situatie 2: je hebt zo nu en dan geld nodig om periodes te overbruggen

Iedere ondernemer weet dat het altijd even duurt voordat klanten hun facturen betaald hebben. Dit kan soms tot problemen leiden, omdat je dit geld nodig hebt om je eigen facturen op tijd te kunnen betalen. Wil je problemen voorkomen, dan kun je zakelijk krediet aanvragen. Dit geld kun je opnemen wanneer je wilt, omdat het speciaal bedoeld is om perioden mee te overbruggen. Gebruik het dus wanneer je weet dat er geld in aantocht is, maar wanneer het er nu nog even niet is. Of gebruik het om de voorraden aan te leggen die je nodig hebt om je klanten goed te kunnen helpen. Zo voorkom je dat je aanmaningen krijgt, of dat je klanten moet vragen vooruit te betalen om hen van dienst te kunnen zijn. Je kunt zakelijk krediet eenvoudig en snel online aanvragen. Vaak weet je binnen een kwartier al of je in aanmerking kunt komen voor een bedrag tot maximaal 500.000 euro.

Situatie 3: je wilt geld lenen om vastgoed te kopen

Als je bedrijf uit zijn jasje gegroeid is, biedt dit een goede gelegenheid om te investeren in vastgoed. Je kunt een eigen kantoor of werkplaats kopen waaruit je voortaan je bedrijfsactiviteiten voort kunt zetten. Je kunt een zakelijke hypotheek aanvragen om deze plannen te verwezenlijken. Let er op dat je tot 90% van de taxatiewaarde van het pand kunt lenen. Je moet dus altijd een groot bedrag zelf kunnen inleggen. Wil je weten wat de opties zijn, neem dan contact op met de adviseur van je bank.


Dit artikel wordt u aangeboden door een adverteerder. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via  Adverteren.


 

- Advertisement -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,277VolgersVolg