Safetyboat komt met vaartrainingen voor hulpverleners

Date:

Deel bericht:

Het bedrijf Safetyboat.nl is gespecialiseerd in veiligheid op en rond het water. Dit doen zij door het inzetten van reddingsboten en veiligheidspersoneel bij de bouw van bruggen, tunnels en andere grote bouwprojecten op en aan het water. Daarnaast ondersteunen ze bij grootschalige evenementen die op of aan het water plaatsvinden. Hierbij verzorgen zij zowel de veiligheidscoördinatie als de hulpverlening.

Om de veiligheid op de Nederlandse wateren nog beter te waarborgen, biedt Safetyboat sinds kort vaartrainingen voor schippers van snelle motorboten. De vaartrainingen zijn speciaal ontwikkeld voor professionals van onder andere brandweer, politie, handhaving, douane en havendienst. Safetyboat is daarbij gespecialiseerd in het varen met Rigid Hull Inflatable Boats (RHIB’s).

- Advertisement -

“De door onszelf ontwikkelde trainingen zijn vanuit de praktijk tot stand gekomen. We werken nauw samen met instructeurs die jarenlange ervaring hebben bij de brandweer en de specialistische nautische afdeling van de politie” aldus Martijn de Vries, eigenaar van Safetyboat.nl

Safetyboat trainingen biedt verschillende vaartrainingen. Van de beginner die weinig tot geen ervaring heeft, tot de professional die zijn vaardigheden optimaliseren. Voor overheidsdiensten is het mogelijk om een opleidingsprogramma voor een vaartraining op maat samen te stellen.

Voor de recreatieve watersporter biedt Safetyboat beginnerstrainingen en trainingen gericht op het uitbreiden van vaardigheden. Martijn legt uit: “Zeker met een snelle boot zoals een RHIB is veiligheid zeer belangrijk op het water, dat willen we de recreatieve watersporter ook bieden. Zo leer je op een professionele manier deel te nemen aan het scheepvaartverkeer.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

4 Tips voor een Veilig Telefoonabonnement voor Kinderen

In de moderne samenleving is het bijna onvermijdelijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met technologie....

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...