Safetyboat komt met vaartrainingen voor hulpverleners

Date:

Deel bericht:

Het bedrijf Safetyboat.nl is gespecialiseerd in veiligheid op en rond het water. Dit doen zij door het inzetten van reddingsboten en veiligheidspersoneel bij de bouw van bruggen, tunnels en andere grote bouwprojecten op en aan het water. Daarnaast ondersteunen ze bij grootschalige evenementen die op of aan het water plaatsvinden. Hierbij verzorgen zij zowel de veiligheidscoördinatie als de hulpverlening.

Om de veiligheid op de Nederlandse wateren nog beter te waarborgen, biedt Safetyboat sinds kort vaartrainingen voor schippers van snelle motorboten. De vaartrainingen zijn speciaal ontwikkeld voor professionals van onder andere brandweer, politie, handhaving, douane en havendienst. Safetyboat is daarbij gespecialiseerd in het varen met Rigid Hull Inflatable Boats (RHIB’s).

- Advertisement -

“De door onszelf ontwikkelde trainingen zijn vanuit de praktijk tot stand gekomen. We werken nauw samen met instructeurs die jarenlange ervaring hebben bij de brandweer en de specialistische nautische afdeling van de politie” aldus Martijn de Vries, eigenaar van Safetyboat.nl

Safetyboat trainingen biedt verschillende vaartrainingen. Van de beginner die weinig tot geen ervaring heeft, tot de professional die zijn vaardigheden optimaliseren. Voor overheidsdiensten is het mogelijk om een opleidingsprogramma voor een vaartraining op maat samen te stellen.

Voor de recreatieve watersporter biedt Safetyboat beginnerstrainingen en trainingen gericht op het uitbreiden van vaardigheden. Martijn legt uit: “Zeker met een snelle boot zoals een RHIB is veiligheid zeer belangrijk op het water, dat willen we de recreatieve watersporter ook bieden. Zo leer je op een professionele manier deel te nemen aan het scheepvaartverkeer.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Groot lek in gasleiding van woning Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vanochtend een groot lek in een...

Zwaargewonde en auto te water na ongeluk, bestuurder probeert te vluchten | Nieuwe Hoefweg Bleiswijk

Bleiswijk - Een automobilist is afgelopen bij een ongeluk op de Nieuwe Hoefweg in Bleiswijk met zijn auto...

Gewapende overvaller maakt buit bij snackbar aan Oranjeboomstraat in Rotterdam

Rotterdam - Een snackbar aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam is het doelwit geworden van een overvaller. De Politie...