Geen vreugdevuren in Den Haag tijdens jaarwisseling

dinsdag 3 december 2019 18:16

Den Haag – Dit jaar geeft de gemeente geen vergunningen uit voor vreugdevuren. Hiermee komt een einde aan de jaarlijkse traditie in de Haagse wijken Duindorp en Scheveningen.

Afgelopen jaarwisseling ging het compleet mis toen de vuurstapel door een combinatie van ongunstige factoren escaleerde. Hierdoor ontstond een vonkenregen en ontstonden er elders in de Scheveningen brandjes en was de schade ongekend groot.

Hoge eisen
Dit jaar stelde de gemeente hoge eisen aan de vergunningen voor het voortbestaan van de vreugdevuren. Tot gisteren mochten de organisaties documenten aanleveren bij de gemeente voor hun vergunningaanvraag.

De Duindorpse organisatie liet van de week al weten te stoppen, omdat ze niet aan de gestelde eisen konden voldoen. Vandaag keurde de gemeente ook de vergunningaanvraag van de Scheveningse organisatie af, waardoor er een einde komt aan een lange traditie.

Gevolgen
Bewoners houden inmiddels hun hart vast voor wat de gevolgen zullen zijn. Afgelopen dagen wordt het alsmaar grimmiger in Duindorp en wordt er gereld. Tientallen relschoppers zijn al gearresteerd. Het is nu afwachten wat de definitieve afwijzing van de gemeente zal uitmonden in een verdere escalatie.

 

0 reacties

Geen vreugdevuren in Den Haag tijdens jaarwisseling
Schrijver:

 

 

Den Haag – Dit jaar geeft de gemeente geen vergunningen uit voor vreugdevuren. Hiermee komt een einde aan de jaarlijkse traditie in de Haagse wijken Duindorp en Scheveningen.

Afgelopen jaarwisseling ging het compleet mis toen de vuurstapel door een combinatie van ongunstige factoren escaleerde. Hierdoor ontstond een vonkenregen en ontstonden er elders in de Scheveningen brandjes en was de schade ongekend groot.

Hoge eisen
Dit jaar stelde de gemeente hoge eisen aan de vergunningen voor het voortbestaan van de vreugdevuren. Tot gisteren mochten de organisaties documenten aanleveren bij de gemeente voor hun vergunningaanvraag.

De Duindorpse organisatie liet van de week al weten te stoppen, omdat ze niet aan de gestelde eisen konden voldoen. Vandaag keurde de gemeente ook de vergunningaanvraag van de Scheveningse organisatie af, waardoor er een einde komt aan een lange traditie.

Gevolgen
Bewoners houden inmiddels hun hart vast voor wat de gevolgen zullen zijn. Afgelopen dagen wordt het alsmaar grimmiger in Duindorp en wordt er gereld. Tientallen relschoppers zijn al gearresteerd. Het is nu afwachten wat de definitieve afwijzing van de gemeente zal uitmonden in een verdere escalatie.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!